Sosyal medya platformları arasında en popüler olan YouTube üzerinden reklam yayınlayabilirsiniz. E-ticaret sitelerinin de kullanabileceği YouTube platformunda reklam verirken bazı detaylara da dikkat etmelisiniz.

YouTube üzerinde reklam verebilmek için ilk etapta bir AdWords hesabı oluşturmalısınız. YouTube hesabınıza giriş yaptıktan sonra reklam sayfasını açarak YouTube reklamları sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. Reklam bütçenizi belirledikten sonra ise reklamlarınızı yayınlamaya başlayabilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta hedef kitle seçimi ve reklam stratejinizdir.

Reklam sayfasında yayınlanmasını istediğiniz videonuzu seçtikten sonra reklam metninizi ve açıklama metinlerinizi de eksiksiz doldurmalısınız. Reklamlarınıza ait olan ön izleme görselini de belirlemeyi unutmamalısınız. Bu işlemleri tamamladıktan sonra bir sonraki adıma geçerek reklamlarınızı görüntüleyen kişilerin YouTube kanalınıza mı yoksa web sitenize mi gitmelerini istediğinizi de belirleyebilirsiniz.

YouTube Reklamları Verilirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

YouTube platformunda reklam vererek başarılı olmak istiyorsanız reklamlarınızın yayınlanma tarihine dikkat etmelisiniz. Reklamlarınızı yayınlayacağınız zaman hedef kitlenizin aktif olduğu zamanları tercih etmelisiniz. Hangi günlerde ve hangi saatlerde hedef kitlenizin aktif oluyor ise o zamanlar reklam yayınlarsanız reklamlarınızın daha geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlayabilirsiniz.

Reklamlarınızı hazırlarken metinlerinizi oluşturma aşamasında tamamen sadelikten yana seçimler yapmalısınız. Metinlerinizin fazla akıl karıştırıcı olmamasına ve vermek istediğiniz mesajın net bir şekilde verilmesine de özen göstermelisiniz. Metinler, video reklamlarında da kullanılması gereken ve asla atlamamanız gereken bir detaydır.

Görsel seçimlerinizi yaparken de ürün ve hizmetleriniz hakkında net bilgiler sunmalısınız. Kullanıcılar ile iletişime geçmeniz ise etkileşim oranlarınızda gözle görülür bir artış yakalayabilmenizi sağlar. Etkileşim oranlarınızı artırabilmek istiyorsanız kullanıcılara sorular sorabilir ve onların fikirlerini alabilirsiniz. Kullanıcılarınızın fikirlerine önem vermeniz size geri dönüşüm oranı olarak geri gelecektir.

Video kurgunuzu oluştururken tamamen tek bir konu üzerine yoğunlaşmanız kullanıcılar üzerinde daha akılda kalıcı bir etki bırakabilir. Bu sebeple, sadece tek bir konu belirleyerek onun üzerinden ilerlemeye özen göstermelisiniz. Satış odaklı olmak yerine daha samimi ve doğal olmaya odaklanırsanız kullanıcıların reklamlarınızı daha fazla görüntüleyebilmesini sizler de kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara