YouTube geçtiğimiz günlerde basit, komik fakat düşündürücü bir problem yaşadı. Uzun süredir içerik moderasyonunu otomasyon üzerinden yapan YouTube, yanlışlıkla kendi resmi Google Chromebook reklamını spam olarak algıladı ve içeriği kaldırdı.

YouTube algoritmasının bu hataları ilk değildi, ancak bu defa algoritma kendi şirketini hedef aldı. Google, The Next Web'e göre spam olduğunu düşündüğü için işaretlenen yeni Cromebook Pixel için bir ilan yayınladı. YouTube hemen hatayı düzeltti, ancak internetteki her şey kalıcı olduğu için, ekran görüntüleri ve hatanın bir videosu kaldı.

YouTube'un Otomatik Video İşaretleme Algoritması Başarısız mı?

Youtube'un otomatik olarak video işaretleme algoritmasının başarısız olduğunu öğrenmek şaşırtıcı değildir. Bu kez, Google ait bir videonun YouTube tarafından yanlış bir şekilde işaretlenmesi, kendi kendine gol atan kaleci misali komik ve şaşırtıcıydı.

Bu algoritmanın sorunlu olduğu biliniyor. En son problemler bazı içerik oluşturucularının aniden videolarını demonet (uygulamadan kaldırma) hale getirmelerini içeriyor, ancak bu son gaf, beklenmiyordu. YouTube'un işaretleme algoritmasının nasıl işlediği tam olarak belli değildir, ancak bunun yüzünden bazı istenmeyen hataların olmuş olması düşündürücüdür. The New York Times'ın yazdığı bir raporda, aslında endişe verici olan şeyin, neyin uygun olmadığını belirlemede başarısız olabileceğidir. Boşluklardan yararlanarak çocuklara yönelik videoların travmatik hale getirilmesidir.

Kendi algoritması tarafından spam kabul edilen video olayı komik bir şey, ancak bu da mizahi olduğu kadar endişe vericidir. Aslında resmi içeriğin Google tarafından kaldırılması daha sorunlu bir meseleyi anlatıyor. Bu algoritma verimsiz ve belki de biraz etkisiz.

Şimdi, hatanın yalnızca basit bir aksaklık olması mümkündür, ancak Google'ın YouTube'daki içeriği ne şekilde denetlediği ve makinenin öğrenmesinin tehlikeleri de potansiyel olarak sinir bozucu bir görünümdür. Google'ın aldatıcı videoları otomatik olarak işaretlemek ve kaldırmak için araçlar oluşturması ve spam göndermesi için araçlar oluşturması harika, ancak sonuç, keyfi olarak Google'ın içeriği bile güvende olmayan kararlar veren bir kara kutu ise, o zaman gerçekten kim yardımcı olabilir?

Ancak, eğer bir şey varsa, bu gaf, makine öğrenilmesinin bugünkü haliyle hâlâ tam olarak kusursuz olmadığını gösteriyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara