Youtube Gelirlerine Vergi Geliyor

Online olarak hizmet vermekte olan Adsense ve benzeri servisler üzerinden gelir elde eden kişilerden bugüne kadar herhangi bir vergi alınmıyordu. Sürekli olarak yeni tartışmalara sebep olan bu durum özellikle yüksek kazanç elde eden kişilere karşı tüm gözlerin çevrilmesini sağlıyordu. 

Herhangi bir şekilde vergi ödemesi yapmadan gelir elde edilmesi bu konuda düzenlemelerin yapılması ile ilgili tartışmaları da gündeme getiriyordu. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklama ile birlikte ise online gelir elde eden kişilerin vergi sisteminden geçeceği duyuruldu.

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda sosyal platformlarda reklam yapmakta olan kişiler ve YouTube gibi ünlü servislerden kazanç elde eden kişiler artık yeni sisteme geçiş yapmak zorunda kalacaklar. Yeni sistemde ise kazançlar vergilendirilecek.

Youtube Temsilcilik Açabilir

Online hizmetlerden elde edilen kazançların giderek büyüdüğünü ve reklam çalışmalarının da arttığını söyleyen yetkililer bu kişilerin hesaplarının kontrol altına alındığını ve online gelir elde eden kişilerin en kısa sürede vergilendirileceğini söylediler.

Türkiye'de vergi ödemek istemeyen kişilerin KKTC üzerinden çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen yetkililer, bu tür durumlara başvuran kişiler için de gerekli çalışmaları başlattıklarını söylediler.

YouTube ise Türkiye'de hala bir ofise sahip olmadığı için yeni tartışmalara yol açtı. Vergi olaylarının gündeme gelmesi YouTube'un ülkemizde de yeni bir ofis açabileceği tartışmalarını gündeme getirdi. İlerleyen günlerde bu konu ile ilgili detaylı bir mevzuatın hazırlanacağı söyleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara