Dijital pazarlama teknikleri arasında bulunan remarketing, e-ticaret sitelerinin de sık sık tercih ettiği pazarlama teknikleri arasında yer alıyor. Remarketing yani yeniden pazarlama tekniği internet sitenizde daha önce bazı sayfalarınızı ziyaret etmiş olan kişilere Google Display Network üzerinden tekrar görüntülenebilme imkanı veriyor.

Sitenize gelip herhangi bir içeriğiniz ile etkileşim kuran bir kullanıcıyı yeniden sitenize çekmek istiyorsanız remarketing tekniğinden yararlanabilir ve marka değerinizi artırmaya başlayabilirsiniz.

Remarketing Nasıl Yapılır?

Remarketing kampanyası başlatmak istiyorsanız bazı detaylara dikkat etmelisiniz. Bu detaylar arasında ise ilk sırada etiketleme sistemi yer almaktadır. İnternet sitenizin footer kısmına ekleyebileceğiniz ufak bir kod sayesinde remarketing tekniğinizin daha işlevsel olabilmesini sağlayabilirsiniz.

Remarketing listelerini daha kullanışlı hale getirebilmek için özel tasarımlar da kullanmalısınız. Remarketing listeleri işletme sahiplerine hedef kitlelerine ulaşabilmeleri için imkan sağlar. İnsanlar online mağazayı ziyaret ederek kışlık bir kıyafet aradıkları zaman ziyaretçiler “Kışlık Giyim” listesine dahil edilirler.  Bu kullanıcılar liste sayesinde kışlık giyim için daima sitenize geri gelebilme potansiyeli taşırlar.

Remarketing Avantajları Nelerdir?

Kullanışlı, işlevsel, basit ve yaygın bir dijital pazarlama tekniği olduğu için remarketing tekniği pek çok farklı avantajı da beraberinde getirmektedir. Remarketing kullandığınız zaman bireysel ve hedeflenmiş reklamcılık tekniklerinden yararlanabilirsiniz.

Bir kullanıcının ilgilendiği ürünü o kullanıcıya tekrar göstermeniz ya da ilgilendiği ürün kategorisinden farklı ürünler gösterilmesi ürünün kullanıcının aklında kalabilmesini de sağlar. Daha fazla ilgi gösteren kullanıcılar size daha büyük geri dönüşüm oranları getirirler. Ayrıca etkileşim başına maliyet düşürmek isteyenler de remarketing tekniklerinden yararlanabilirler.

Güncel Bilgiler ve İçerikler Verilmelidir

Remarketing yapacağınız zaman ürün veya hizmetinize tıklandıktan sonra sitenizde de aynı değerin taşınıyor olması gerekir. Eğer remarketing reklam metninizde bir ürün ile ilgili bir haber niteliği taşıyabilecek metin bulunuyor ise bu metnin geçerliliğinin olması gerekir. Kullanıcılara yanlış veya süresi dolmuş bilgilendirmeler yaptığınız zaman sitenize olan ilginin azalmasına yol açabilir ve marka güvenilirliğinizi de kaybedebilirsiniz. Remarketing konusunda gerektiği zaman profesyonel destek almaktan da çekinmemelisiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara