Bu hafta iki yeni Instagram özelliği ortaya çıktı; hashtag'ları izleyebilme ve bir kullanıcının yayınına (sizin için önerilen) "Recomended For You" ekleme özelliği. Planlanan güncellemelerle ilgili en son yayında Instagram, kullanıcılarına belirli hashtag'ları izleyebilmelerini ve takip etmeleri gereken servislerden öneriler almalarını sağladı. Bu, mobil dolaşanlar için harika bir haber olabilir ve Instagram'ın algoritmalarıyla zaten hayal kırıklığına uğrayan kullanıcılar için ise harika bir haber değil.

Instagram'dan Hastag İzleme Özelliği Açıklaması

Hashtagları takip etme seçeneği, Instagram blogunda açıklandı. Buna göre "Artık, ilgilendiğiniz konular, hobiler, tutkular ve sosyal kanallarla bağlantıda kalmak daha da kolay" dendi. "Her gün, milyonlarca insan fotoğraf ve videoları paylaşıyor ve bunları ilgili hashtag'larla etiketliyor.  Bu yayınları daha keşfedilebilir yapmak için izleyebileceğiniz hashtag'leri sunuyoruz. Bir karma etiketi takiben bir arkadaşı izlemeye benzer. Başlamak için, ilgilendiğiniz bir konuyu arayın veya herhangi bir yayından hashtag'e dokunun. Benzer hashtag'ları arama sonuçlarınızda ilgili hesaplarla birlikte görürsünüz. Beğendiğiniz bir hashtag'ı bulduğunuzda, hashtag sayfasını açın ve takip düğmesini tıklayın. Uygulamanızda hashtag'dan en iyi yayınları ve hikâyeler çubuğunuzdaki en yeni haberlerin bazılarını görmeye başlayacaksınız. İstediğiniz zaman bir hashtag bağlantısını kaldırabilirsiniz."

Instagram 'Sizin için Tavsiye Edilen Özelliği' Nasıl Çalışır?

Instagram, izlediğiniz hesapların etkinliğine dayalı olarak sizin için yayınlar önerecek yeni bir özellik ortaya koyuyor. Recomended For You "Sizin için Tavsiye Edilen" özelliği ile yayınlara kendi bölümünüzde, ana yayınınızın üstünde bir küçük resim aracılığıyla erişilebileceksiniz. Peki, Instagram, hangi yazıların siz için önerilen bölümünde görüneceğini nasıl belirler? Instagram "Yardım" bölümüne göre, yayınları izleyen hesaplar tarafından sevilen içeriğine göre öneriliyor. Sevmediğiniz bir şey görürseniz, yayının üstündeki kamera simgesine hafifçe vurarak ve "Gizle" seçeneği ile "Sizler İçin Önerilen" yayınları geçici olarak gizleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızın neleri beğendiklerini gösteren "Sonraki" bölümüne ve henüz izlemediğiniz hesaplardan istediğiniz fotoğrafları ve videoları bulabileceğiniz "Arama ve Keşfetme" bölümüne oldukça benziyor. Instagram, önceden yüklenmiş olan "Beğenebileceğiniz videolar" bölümünde önce yüklenmiş içeriği terfi ettiriyor ve Instagram platformunda meydana gelen geniş çaplı telif hakkı ihlali ile uğraşmak istemediğinden, bu özellik onun yaygınlaşması için bir başka yol sağlayabilir.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara