Yazılım Açığını Bulan Ödüle Doydu!

    Google 2016 yılında 3 milyon Dolar rakamını da geride bırakan bir tutarı ödül olarak dağıttı. Ödülü almaya hak kazananlar ise yazılım açıklarını bulanlar;  yani nam-ı diğer “açık avcıları” oldu. Google Güvenlik Blogu aracılığı ile yapılan ödül ödemelerini İnternet kullanıcıları ile paylaşan Google, 2016 yılında diğer yıllardan daha fazla ödül ödemesi yapıldığını duyurdu. 

                                                            Açık Avcılarına En Yüksek Ödeme 2016’da Yapıldı

    Arama motoru Google’ın 2010 yılında hayata geçirdiği Vulnerability Rewards Program (VRP) yazılımda kendine ve dikkatine güvenenlerin yakın markajında yer alıyor. Çünkü program kapsamında nakit ödüller bir bir sahiplerini buluyor. Programın resmiyet kazanmasının ardından toplamda 9 milyon Doları bulan bir ödül dağıtımı gerçekleştiren Google, bu miktarın 3’te 1’inin yalnızca 2016 yılı içerisinde ödendiğini belirtti.

                                                                                Android Yazılıma İlgi Büyük!

    Toplamda 350 bin katılımcı çeşitli miktarlarda, 1000 ayrı ödül aldı. Bir başka deyişle VRP’ye katılım geçtiğimiz yıl rekor orana yükseldi de denebilir. Açıklama VPR Sorumlusu Eduardo Vela Nava’dan geldi. Nava özellikle Chrome ve Android açıklarının daha fazla tespit edildiğini ve 1’er milyon Dolar ödül ödendiğini belirtti. Bu durum Android’e olan ilgiyi de gözler önüne seriyor. İlgiden kaynaklı olarak OnHub ve Nest cihazları da program kapsamına alındı.

    Söz konusu programda 59 farklı ülkeden katılım gerçekleşti. Analizlere göre Hindistan’dan gelen katılım her geçen yıl yükseliyor. Google’ın bir de “Onur Listesi” bulunuyor. Listede ilk sırayı alan Tomasz Bojarski oldu. Bojarski Polonya’nın bir kasabasında yaşıyor. Açık avcılığına eğlendiği için ilgi duyduğunu belirtiyor.

                                                                            Google’dan 130 Bin Dolar Bağış

    Sivil toplum örgütlerine yaptığı maddi destekler ile de dikkat çeken Google, 2016 yılı içerisinde ne kadar bağış yaptığını da açıklamaya ekleyerek merakları giderdi. Sivil toplum örgütlerine 130 bin Dolardan daha yüksek miktarda bağış yapıldığı açıklandı. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara