Dünya genelinde 1 numara olması henüz başaramamış olsa da Rusya’da en çok kullanılan arama motoru Yandex oluyor. 2011 yılında bu yana ülkemizde de aktif bir şekilde kullanılamaya başlandı. Elbette yandex reklam vermek için tercih edilebilecek bir platformdur. Reklam verildiğinde hedef kitleye reklamların ulaştırılması noktasında bu arama motorunun gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Konuya dair en çok merak edilen husus fiyatlar oluyor. Fakat yandex reklam fiyatları hakkında elbette net bir rakam söylenemez. Çünkü reklamlar gösterildiğinde yani kullanıcılar reklama tıkladıklarında reklam fiyatı belirleniyor ve ödeniyor. Tıklanmayan reklamlar için yani sadece gösterim için bir ücret talep edilmiyor. Herhangi bir reklama ne kadar tıklanacağı da önceden bilinemediği için net bir rakamdan söz etmek yanıltıcı olur.

Yandex Reklam Ağının Özelliği

Son yıllarda yandex reklam ağı daha fazla talep görmeye başladı. Bunun nedenleri arasında reklamın ne kadar kişiyi çektiğine dair veri alınabiliyor olmasıdır. Dolayısıyla istendiği anda reklam yayında iken bazı ayarlar değiştirilebiliyor. Daha fazla kullanıcıya ulaşmak ya da daha fazla izleyici çekmek için ayar değişikliğinin yapılabiliyor olması, dikkatlerden kaçmıyor.

Bu arada kullanıcılar için yandex reklamlar kolaylıkla hazırlanabiliyor ve yayınlanabiliyor. Öncelikle reklam kampanyasının türünün belirlenmesi gerekiyor. Ardından metin grafik reklamlar gibi sunulan seçeneklerden birini tercih edebiliyorsunuz. Sonrasında ise arama motorunun reklam servisini kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Reklam gösterim için elbette bazı koşullar var. Bunlar anahtar sözcük gruplarının oluşturulmasıdır. Ardından otomatik hedefleme ve hedef kitle seçim koşulları da belirlenmelidir. Eğer bir mobil reklam yayınlayacaksanız kullanıcıların mobil uygulamalara ilgisi de yine ön koşullar arasında yer alıyor. Zaten tüm bunlar hazır bir şablon şeklinde kullanıcıya sunuluyor ve sadece istenen alanın işaretlenmesi gerekiyor. Hızlı ve kolay bir şekilde Yandex reklamları verilebiliyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara