Arama motorları denildiği zaman pek çok kişi Google’ı tercih etmektedir. Fakat arama motoru pazarında büyük bir güç sahibi olan Yandex’te yoğun bir ilgi görmektedir. Son dönemde yaptığı yenilikler ile dikkatleri üzerine çeken Yandex, ürün ve hizmetlerini geniş kitlelere tanıtabilmek isteyen kişilerin reklam kampanyaları düzenlediği bir arama motorudur. Yandex üzerinden hedef kitlesine ve potansiyel yeni hedef kitlesine ulaşmak isteyen tüm markalar reklam verebilirler.

Yandex reklamları sayesinde internet sitenize daha fazla ziyaretçi çekmeyi başarabilirsiniz. Sorunsuz ve etkili bir reklam çalışması yaptığınız zaman ürün ve hizmetlerinizi en etkili şekilde tanıtabilirsiniz. Yandex reklamlarını vermeden önce anahtar kelimeler üzerinde yoğun bir mesai harcanmalıdır. Böylelikle daha başarılı reklamlar verilebilmektedir. Site, ürün ile birlikte marka tanıtımları da yapılacak ise daha farklı yollar izlenmelidir.

Yandex Reklamları Nasıl Verilir?

Google reklamlarını vermek ile temelde aynı mantıkta olsa da Yandex reklamlarının işleyişinde birtakım belli başlı değişiklikler bulunmaktadır. Görüntülemelerin raporlarının alınması, bu raporların yorumlanması ve hedef kitlenin seçilmesi gibi detaylara dikkat edilmelidir. Bu detaylar etkili bir şekilde araştırıldıktan sonra Yandex reklamlarını bütçeniz dahilinde verebilirsiniz.

SEO çalışması ile birlikte Yandex reklamları verdiğiniz zaman reklam kampanyanızdan elde edeceğiniz geri dönüşüm oranları da gözle görülür bir şekilde artacaktır. SEO çalışmaları, internet sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını ve hedef kitleye daha erişilebilir olmasını sağlar.

Hedef Kitle ve Rakip Analizi Önemli mi?

Yandex reklamları vermeyi düşünüyorsanız hedef kitle ve rakip analizi yaparak bu işe başlamalısınız. Hedef kitlenizin ilgi alanları, yaşı, eğitim durumları ve beğenileri sizin için altın değerindedir. Bu bilgileri analiz ettikten sonra ürün ve hizmetlerinize en yatkın olan kitleye reklam yayınlamalısınız. Ayrıca gerektiği zaman profesyonel destek almayı da unutmamalısınız.

Dijital reklamlar, süreklilik isteyen ve bilinçsiz şekilde uygulanmaması gereken reklamlardır. Dijital reklam stratejisi konusunda uzman kişilerden yardım almanız bu sebepten dolayı önemlidir. Reklam yayınlamadan önce bütçe planlamasının da yapılması gerekir. Doğru hedef kitleye en doğru şekilde ulaşılabilmesi için reklamların en doğru şekilde kurgulanarak hedef kitleye sunulması gerekmektedir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara