Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sürekli getirdiği yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’de henüz yayınlanmayan özellikleri bulunan WhatsApp’ın alışveriş için kullanıldığı ülkeler bulunuyor. 180 ayrı ülkede kullanılan WhatsApp üzerinden dosya, konum ve video gönderme işlemleri yapılabiliyor. Ayrıca mobil uygulama üzerinden görüntülü ve sesli görüşme yapabilmek de mümkün.

Google Meet ve Zoom için Yeni Rakip

Yeni gelen raporlara göre görüntülü ve sesli görüşme özelliği artık mobil sürümüyle kısıtlı kalmayacak. Ortaya çıkan yeni haberlerde WhatsApp Web masaüstü sürümlerinde kullanıcıların uzun süredir talep ettiği görüntülü ve sesli konuşma özelliğinin geleceğinden bahsediliyor. Digital Information World’de bulunan habere göre bu özellik beta sürümünde aktif durumda. 

Sektörün uzmanlarına göre Facebook’un WhatsApp için geliştirdiği bu yenilik görüntülü görüşme özelliği veren Google Meet ve Zoom gibi platformlar için yeni bir rekabet ortamı yaratacak. 

WhatsApp iOS ve Android uygulamalarında görüntülü ve sesli sohbete maksimum 8 kişi katılabiliyor. Aynı durumun WhatsApp masaüstü sürümü için geçerli olup olmayacağı henüz açıklanmamış. Sayı artarsa Google Meet ve Zoom gibi isimlere güçlü bir rakip gelmiş olacak.

Yeni özelliğin hangi tarihte kullanıcılara sunulacağı tam olarak bilinmiyor. Fakat WABetaInfo tarafından paylaşılan birtakım ekran görüntülerine bakıldığı zaman, kullanıcıların bir kısmının görüntülü ve sesli arama butonlarına kavuştuğu görülüyor. 

Yeni Özellikler Beta Aşamasında

WABetaInfo tarafından paylaşılan görsellerde kullanıcıların sesli ve görüntülü görüşme yaptıklarında ufak bir pencerenin açıldığı ortaya çıkıyor. Açılan ufak pencerede görüntülü veya sesli arama esnasında yararlanılabilecek bazı kontrol butonları bulunuyor.

WhatsApp Web’in bu yeni özelliği şimdilik beta testi aşamasında. Belli başlı kullanıcıların erişim sağlayabildiği özelliklerin yakın bir tarihte tüm kullanıcılar için aktif edileceği düşünülüyor. Şirkete yakın kaynakların servis ettiği yeni haberlerde özelliklerin birkaç hafta içerisinde ortaya çıkacağı ve tüm kullanıcıların bu özelliklerden yararlanabileceği söyleniyor. Fakat yine de bu konuda resmi bir açıklama bulunmadığını bilmek gerekiyor. 

Yeni gelecek görüntülü ve sesli görüşme özelliklerinden sonra rakip isimlerin ne gibi hamleler yapacağı ve ne tür bir yol izleyeceği tam olarak bilinmiyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara