Küçük işletmeler müşterileri ile çok daha hızlı ve kolay bir şekilde iletişim kurabilecek. Akıllı telefonda hızlı mesajlaşma dendiğinde ilk akla gelen isim olan WhatsApp KOBİ’lere yönelik yeni bir uygulama hazırladı. WhatsApp Business adını taşıyan bu uygulama piyasaya çoktan sürüldü. Ancak Türkiye’de küçük işletmelerin bu uygulamadan faydalanabilmesi için biraz daha beklemesi gerekecek.

WhatsApp Business şimdilik sadece Endonezya, İtalya, Meksika, İngiltere ve ABD’de kullanıma sunuldu. Ayrıca uygulama şimdilik sadece Android cihazlar için kullanılabiliyor. Yani iOS işletim sistemini kullananların da bir süre daha beklemesi gerekiyor. İşletmelerin müşteri iletişimi ile kişisel mesajlarının bir arada olması şikayetini de ortadan kaldıracak olan WhatsApp Business, bu uygulamayı tercih eden 1,3 milyar kullanıcı sayısının da artmasını beraberinde getirebilir.  

WhatsApp Business İşletmelere Ne Kazandıracak?

Öncelikle bu uygulamayı kullanan işletmeler, e-mail, adres, telefon gibi şirket bilgileri ile bir hesap oluşturabilecekler. Dolayısıyla uygulamayı kullananlar da bu bilgiler sayesinde bir işletme hesabı ile iletişimde olduklarını bilecekler. “Onaylama” özelliği de olduğundan sahte marka hesapları ile gerçek hesapları birbirinden ayırmak mümkün olabilecek. WhatsApp Business mesajlaşma istatistiklerinin de görülebilmesini sağlıyor. İşletmelerin kendi performans değerlendirmeleri konusunda bu bilgi son derece mühim!

Ayrıca sık sorulan sorular için hızlı cevaplar ya da meşgul olunduğunda müşteriye hemen iletilmesi gereken mesajlar gibi çeşitli araçlar da kullanılabilecek. Hatta işletmeler müşterilerine karşılama mesajları da atabilecek. İşletmelere sağlayacağı faydalardan bir diğeri de mesajlardan kaç tanesinin okunduğu ya da buna benzer analize yönelik veriler oluyor.

Whatsapp Kullanıcısı Business Uygulamasını İndirecek mi?

Bilgisayarlarda da kullanılabilen bir uygulama olması da dikkatlerden kaçmamalı! WhatsApp Business aktif bir şekilde bilgisayar üzerinden de kullanılabilir. Konuya dair akıllara gelen soru şu: İşletme olmayan WhatsApp kullanıcıları bu durumdan etkilenecek mi? Elbette hayır. Aksine istedikleri işletme ile daha hızlı iletişime geçme imkanını elde edecekler. Ayrıca işletmeler ile yazışabilmek için ayrı bir uygulama indirmelerine gerek olmayacak.

WhatsApp kullanıcıları istedikleri işletmeyi engelleyebilecek ya da kişi rehberinde olduğu gibi spam şeklinde bildirim yapabilecekler. Peki, WhatsApp bu uygulamayı ticari hedefle buluşturur mu? Elbette ileride reklam yayınlayabilir ve gelir elde edebilir. Ancak henüz bu yönde bir açıklama yapılmadı. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara