Reklam Engelleme Yazılımları Hakkında Veriler

Dijital reklamcılık alanından önemli bir unsur olarak görülen reklam engelleme yazılımları, günümüzde durmadan geniş kitlelere yayılıyor. Günümüzde oldukça etkili olan bu yazılımlar sayesinde teknolojik cihazların kullanımında da artış görülüyor.

Reklam Engelleyici Yazılımlara Bağlı Önem Kazanan Noktalar

150 milyon civarında aktif katılımcısı olan reklam engelleyici yazılımlara bağlı olarak birtakım noktalarda farklılıklar kendini belli ediyor. Yazılım kullanımına ihtiyaç duyan kişiler, daha çok içerikle paketlenmiş olan yazılımlardan rahatsızlık duyuyor. Banner reklamları ise bir diğer engelleyici yazılımların tercih edilme nedenini oluşturuyor.

Reklam Engelleyici Yazımlarının Düşüşü

Almanya, Belçika ve İtalya gibi daha pek çok Avrupa ülkesinde yaygın olarak kullanılan reklam engelleyici yazılımlar, son dönemlerde belli bir düşüş yaşadı ve halen de bu verilerden alınan bilgilere göre düşüş yaşamaya devam etmekte. İsveç’ten sonra gelen Almanya'daki verilere göre gözlenen bu düşüşün diğer ülkelerde de yaşanmasına bağlı olarak daha sağlıklı ve olumlu sonuçların yaşanacağı bekleniyor. Reklam engelleyicilerde görülen düşüşler üstelik internet üzerinden açılan sayfalarda da düşüşlere neden olabiliyor.

Reklam Engelleyicilerin CTR Oranınlarına Etkisi

Reklam engelleyici yazımların kısaca reklamlara tıklama oranı olarak ifade edilen CTR üzerinde de birçok etkileri bulunuyor. Örneğin yaklaşık olarak 60 kişinin Adblocker kullanmaya başladığı varsayılsın. Böylelikle siteniz üzerinde reklamlar 60 kişi tarafından görüntülenmesine rağmen 2 kez tıklanmış olacaktır. Netice de Adlocker kullananlar zaten reklamları görmek istemeyenler grubunda olan kişilerdir. BU durum CTR oranlarınızda düşmenin aksine iki kat bir artış kendini gösterecektir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara