İstanbul Artık Dijital Bir Marka

27 Ocak 2016 tarihi İstanbul için farklı bir anlam taşıyor artık. 20 milyonluk nüfusu ile neredeyse kendi başına bir ülke olan İstanbul, internet dünyasında “.istanbul” ve “.ist” alan adları ile marka gücünü dijital dünyaya tanıtmaya hazır. 10 Mayıs 2016 tarihinden itibaren teknoloji kullanıcılarına tamamen açılan bu özel oluşum, pek çok sektörün dinamiklerini etkileyecek!

İstanbul Alan Adı için Markalar Yarışıyor!

Global bilinirliğe sahip basın kuruluşları BBC ve Bloomberg'in yanı sıra Facebook, Google, Instagram, ve Twitter gibi sosyal medya platformları ve de Apple, THY, GAP, Amazon, BMW gibi birbirinden farklı alanlarda, güçlü faaliyetler gösteren dünya markaları tarafından “.istanbul” ve “.ist” alan adları ilk etapta kaydettirildi.

İstanbul Alan Adlarının Ekonomiye Katkısında Nasıl Bir Beklenti Hakim?

Büyük veya küçük fark etmeksizin tüm markaların ''.istanbul'' ve ''.ist'' alan adları sayesinde, İstanbul ve dünya pazarı ile daha iyi bir şekilde entegre olması bekleniyor. Marka bilinirliği ve güvenliğini de çember içine alacak olan bu özel alan adları ile ilgili kurum ve kuruluşların aynı çatıda toplanmasının ekonomi dinamiklerini de güçlendireceği öngörülüyor.

Özellikle İstanbul'da faaliyet gösteren ve yerel müşteri tabanlarının genişlemesini bekleyen küçük işletmelerin %50'ye yakını için ''.istanbul'' ve ''.ist'' alan adları önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Dijital dünyada yer almanın, ''olmazsa olmaz'' bir gerçek olduğunun farkında olan girişimcilerin, lokalizasyonlarından yararlanarak şehirde daha görünür ve etkin olmalarına sağlayacağı katkılar ise kesinlikle göz ardı edilmemeli!

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Kalıcı SEO

1125 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • 5 Adet x 300 Kelime Makale
  • 5 Adet Özgün Site Yayın
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara