Dönüşüm oranı, internet sitesini ziyaret eden kullanıcıların istenen davranışları gerçekleştirmesi ve müşteriye dönüşmesidir. İstenen davranışlar markanızın kurguladığı stratejiye göre değişebilir. Bu davranışlar bazen bir ürün satın almak iken, bazı zamanlarda bir haber bültenine abone olmak olabilir.

Kar amacıyla yürütülen internet siteleri için dönüşüm oranları son derece önemlidir. Düşük dönüşüm oranları elde edildiği zaman bu kullanıcıların size herhangi bir getirisi olmaz. Çok fazla ziyaretçiniz olması değil, ziyaretçilerinizin dönüşüm oranına katkı sağlaması daha önemlidir.

Güçlü bir mobil strateji geliştirmek de dönüşüm oranlarına büyük bir katkı sağlar. Mobil sayfaların hızlı açılması mobil stratejilerin en başında yer alır. Mobil kullanıcıların davranışları masaüstü kullanıcılarına göre farklılık gösterir. Mobil cihazlar üzerinden herhangi bir bilgi ya da ürün aratan kişiler daha hızlı bir şekilde ürüne ya da bilgiye ulaşmak isterler. Bu sebeple, yavaş açılan mobil internet sitenize giren bir kullanıcı kısa süre içerisinde siteyi terk edecektir.

Mobil Dönüşümü Artırabilmek için İpuçları

Mobil sayfalarınızın hızlı olarak yüklenmesi aynı zamanda SEO ve arama motoru gözünde de olumlu bir yerde olabilmenizi sağlar. Google gözünde 3 saniye ve aşağıdaki sürelerde açılan internet siteleri mobil dostu ve hızlı olarak algılanır. Google’ın siteleri bu şekilde tanımlaması kullanıcılar ile aranızdaki köprünün daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlar.

Sitenizin optimizasyonunu mobil uyumlu yaptıktan sonra bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta erişilebilir olmanızdır. İnternet siteniz mümkün olduğu kadar hedef kitleniz tarafından erişilebilir olmalıdır. Bilgi alabilmek ve bir ürün siparişi verebilmek ne kadar kolay ve hızlı olursa dönüşüm oranlarınız o doğrultuda yükselmeye başlar. Karışık bir arayüz tasarımından bu noktada uzak durmanız gerekiyor. Aksi takdirde sitenizi ziyaret eden kullanıcılarınız herhangi bir işlem yapmadan ve dönüşüm oranlarınıza katkı sağlamadan sitenizi kısa süre içerisinde terk edebilirler.

Ayrıca dönüşüm oranlarını artırabilmek için alışveriş sepetinden sitenizi terk eden kişilere ilgili bir e-posta göndererek kullanıcıların alışverişlerine kaldıkları yerden de istedikleri mobil cihazlar ile devam etmelerini sağlamalısınız.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara