Microsoft, Linkedin'i 26.2 Milyar Dolara Satın Aldı

ABD merkezli olan ve teknolojinin en ünlü isimleri arasında yer alan Microsoft, yeni satın alım haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Uzun süredir kendi bünyesine farklı markaları eklemeye devam eden Microsoft bu kez tarihinin en büyük satın alımlarından birisini gerçekleştirdi.

İş dünyasına yönelik bir sosyal ağ platformu olan Linkedin, uzun süredir profesyonel iş yaşantısındaki kişilerin birbirleriyle rahat bir şekilde iletişim kurabilmesini sağlıyordu. Microsoft tarafından yapılan yeni satın alım işlemi ile birlikte Linkedin artık Microsoft bünyesine geçmiş durumda.

Microsoft tarafından 26.2 milyar dolar (ortalama 75 milyar TL) ödenerek satın alındığı söylenen Linkedin, ödenen bu büyük ücret ile gündeme geldi.

İki Dev Güçlerini Birleştirdi

Satın alım haberini kendi resmi blog sayfasından duyuran Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, satın alımdan Linkedin'in de Microsoft'un da olumlu açıdan etkileneceği ve kendi platformlarında farklılıklar yapabileceklerini belirtti.

Reid Hoffman, Allen Blue, Eric Ly ve Jean Luc Vaillant tarafından 2002 yılında Kaliforniya'da kurulan Linkedin'in kısa sürede 106 milyonu aşkın kullanıcıya erişmiş olması ve toplamda 400 milyon kullanıcı sayısına erişmiş olması büyük bir ilgi görmüştü.

Linkedin tarafından Twitter platformunda yapılan açıklamada ise “Microsoft ve Linkedin güçlerini birleştiriyor” açıklaması yapıldı. Yeni yapılan satın alım işleminden sonra iki dev firmanın ne tür yenilikleri hayata geçireceği ise şimdilik bilinmiyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

7500 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Demografi Optimizasyonu
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara