Linkedin Üye Sayısını Yükseltmeye Devam Ediyor

Microsoft’un satın aldığı ve dünyanın en büyük profesyonel sosyal ağlarından olan Linkedin, 3. çeyreğe ait finansal raporlarını duyurdu. Satın alma işleminin sonlanmamış olmasına rağmen Microsoft etkisine girmiş olan Linkedin büyük bir hız ile yükselmeye devam ediyor. LinkedIn CEO’su Jeff Weiner ise Microsoft ile büyük bir etkileşim içerisinde olacaklarını ve yeniliklerin yolda olduğunu belirtiyor.

Açıklanan yeni verilere göre 3. çeyrekte 960 milyon dolar gelir elde etmeyi başaran Linkedin’in geçtiğimiz yıla göre %23 büyüdüğü söyleniyor. Hisse bazlı kazançlarda ise analistlerin beklentileri doğru çıkıyor. Üye sayısı geçen yıla göre %18 artarak toplamda 467 milyona yükseliyor.

Mobil Trafik Oranı %60

Mobil trafik oranlarını yükselten Linkedin, mobil trafik oranını %60 olarak açıklıyor. Mobil trafiğin son yıllarda giderek artmasından yararlanan Linkedin, masaüstünün neredeyse iki katı trafiği mobilden kazanıyor. Tekil ziyaretçi sayısında da %6 artış yaşayan Linkedin’in 106 milyona ulaştığı söyleniyor.

İşe alım kısmında %24 oranında büyüme sayesinde 623 milyon dolar kazandığı söylenen Linkedin’in bu rakamın yalnızca 67 milyon dolarını eğitim çözümlerinden sağladığı belirtiliyor. Profesyonel bir iş ağı olan Linkedin’in aynı zamanda reklam işinden de büyük gelir elde ettiği söyleniyor. Reklam bölümünün hareketlenmesinde ise Microsoft’un büyük katkısı olduğu düşünülüyor. SalesForce ile arasındaki rekabeti güçlendiren Linkedin, ilerleyen dönemlerde reklamlardan daha büyük gelir elde edebilir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara