Jekyll Admin 10 Bine Ulaştı

    Yazılım geliştirenlerin ve hatta site oluşturanların popüler kaynaklarından biri olan Jekyll Admin 10 bin indirilme rakamına ulaştı. Üstelik sadece 6 ay gibi kısa bir zaman diliminde bu başarıya ulaşan Jekyll Admin’in mimarı ise Mert Kahyaoğlu. GitHub üzerinde yayınlanan Jekyll Admin açık bir kaynak olarak kullanılabiliyor. Yayınlandığı GitHub’da 850 yıldız alan uygulama 60 kez de forklanma özelliğine sahip oldu.

                            Jekyll Admin Hız Kesmeden Yükseliyor

    Google’ın yeni ürünlerinden biri olan Google Summer of Code yazılım geliştirenlerin yakın markajında yer alıyor. Söz konusu programa dünyanın pek çok ülkesinden katılım mevcut. Türkiye’den de 10 kişi bu programa dahil oldu. Mert Kahyaoğlu bu 10 isim arasında yer alıyor. Bilmeyenler için belirtelim; Kahyaoğlu Jekyll için admin panel geliştirdi. Jekyll statik bir site oluşturmak isteyenlerin kullandığı ve tüm dünyada popülerlik kazanmış bir site aracı.

    Jekyll Admin sitelerin, sayfa ve postların, veri dosyalarının, video ve resim içeriklerinin tarayıcıdan kontrol edilebilmesini sağladığı için son derece kolay bir site aracı kontrol paneli olabiliyor. Çünkü uygulama öncesinde resmi ve ücretsiz bir araç piyasada mevcut değildi. Dolayısıyla yayınlandıktan sonra haftada 5 bin kez indiriliyor olmasına da şaşırmamak gerekiyor.

                                Github Pages Üzerinden Ücretsiz Host Ediliyor

    Uygulamanın mimarı olan Kahyaoğlu, “WordPress’in küçük kardeşi” olarak tanımlıyor. Çünkü ayrıntılar arasında uzun süre zaman geçirmek istemeyenler son derece kolay bir arayüz eşliğinde kendi bloglarını oluşturabiliyorlar. Jekyll GitHub tarafından da destekleniyor. GitHub Pages üzerinden ücretsiz bir şekilde host edilebiliyor olması da önemli özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca meraklıları için belirtelim, Jekyll Admin ReactJS ile geliştirildi. CSS ön işlemcisi SASS, state kontrolünde de Redux modeli tercih edilmiş. Webpack modül paketleyici olarak tercih ediliyor.    

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Popüler Paket

SSL

450 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Dönüşüm Oranı Yükseltme
  • Website Güvenlik
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Hediye SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara