İşte Yılın En Popüler Programlama Dilleri

    Yazılım geliştirenlerin yakın markajda tuttuğu Stackoverflow düzenlediği en yeni anketin sonuçlarını paylaştı. Anket sayesinde en popüler programlama dilleri ile yazılım araçları da belli oldu. Anket tüm dünya genelinde 64 binden fazla yazılım geliştiricinin katılımıyla yapıldı. Katılımcıların sadece % 0.71’inin Türkiye’den olduğu düşünülüyor. Her ne kadar oran bir hayli düşük olsa da Türkiye’de aktif olan yazılımcıların görüşleri de anket sonuçlarında belirleyici olabildi.

    Yazılım geliştiricilerin % 75’inin web site geliştiricisi olduğu, % 23’ünün mobil yazılım geliştirici olduğu da bilgiler arasında yer alıyor. Mobil geliştiricilerin % 69’u Android, % 58’i iOS alanında faaliyet gösteriyor. Web geliştirme alanında olanların % 64’ü full stack developer. Ankete katılanların yazılım geliştirme bakımından ne kadar deneyimli oldukları da merak edildiğinden konuya dair bilgiler Stackoverflow tarafından paylaşıldı. Tecrübe bakımından 20 yıllık deneyimi geride bırakanlar da var, sadece birkaç yıllık deneyime sahip olanlar da…

    Ankete katılanların % 29.1’i lisans eğitimi almış olan isimler. Bu kişilerin yaklaşık yarısı bilgisayar bilimi ve yazılım mühendisliği alanlarında akademik eğitim almış. Ankete katılanların % 15.8’i ise üniversiteyi bırakmış ya da lise mezunu olan isimler. Söz konusu anketin katılımcılarının % 89’u erkek. Yaklaşık % 3’lük katılımcı ise cinsiyetini belirtmemeyi tercih etmiş. Peki, anket sonuçlarında neler ön plana çıkıyor?

                                                                       Stackoverflow 2017 Anket Sonuçları

    Teknoloji alanında yazılım geliştiricilerin en çok kullandığı programlama dili % 62,5’lik bir oranla Javascript oldu. En çok tercih edilen programlama dilinde ikinci sırayı SQL ve üçüncü sırayı da Java alıyor. Ankete göre programlama dillerinde popülerlik nasıl bir seyir izledi? Son 5 yılın sonuçları kıyaslandığında Python ve Node.js yükseliş gösteren bir seyir izliyor. Aynı zamanda C# ve C de düşüş seyri gösteriyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara