Instagram'a Canlı Yayın Kaydı Yapılabilecek

    Sosyal medya kanallarının canlı yayın rekabetinde Instagram’ın yeni duyurusu ile yeniden hareketlendi. Son aylarda canlı yayın üzerinden yürüyen bu rekabette Instagram farklı bir hamle ile gündemde. Canlı yayın programını yenilemedi ancak yapılan yayınların kaydedilebilmesi özelliğini kullanıcılarına sundu.

    Aslında Instagram canlı yayın platformuna Kasım ayında adını yazdırmıştı. Ocak ayında da canlı yayın yapabilme şansını tüm dünya kullanıcılarına sundu. Son olarak yapılan yayınların kaydedilebilme özelliği ile gözler yeniden bu sosyal medya kanalına çevrildi. İlk dönemde Snapchat tekniği üzerinden kullanıma sunulan Instagram canlı yayınlarının, yayının bitmesinin hemen ardından siliniyor olması aslında kullanıcılar için nahoş bir özellikti.

                                                          Instagram Canlı Yayını Kaydetme Özelliği Nasıl İşliyor?

    Sürekli konuya dair talepler alan Instagram, yoğun isteğe kayıtsız kalamadı. Artık yapılan yayın hemen silinmeyecek. Yayın yapıldıktan ve sona erdikten sonra sağ üst bölümde bir kaydet butonu belirecek. Kullanıcı dilerse yaptığı yayını kaydedebilecek ancak takipçileri bu yayını daha sonra izlemeyecek. Çünkü yapılan kayıtlar kullanıcının galerisine eklenecek. Hesap sahibinin takipçileri bu yayınları daha sonra izleme şansına sahip değil.

    Kayıt şansının yayın öncesinde değil, sonrasında kullanıcıya sunulması da beğenilen bir detay oldu. Çünkü hesap sahibi, yaptığı yayını beğenmezse kaydetmeyebilecek. Aslında bu rekabete Instagramın biraz daha geç dahil olduğunu da söyleyebiliriz. Çünkü Facebook Live uygulaması ile Periscope uygulaması kullanıcılarına yapılan canlı yayınların kaydedilebilmesi imkanını uzun zamandır sunuyor. Dolayısıyla geç kalmış bir özellik olarak değerlendirenlerin sayısı bir hayli fazla.  

    Ayrıca takipçilerin Instagram canlı yayınlarını daha sonra izleyemiyor olması da üzüntü yarattı. Bunun yanı sıra canlı yayınlar sadece video olarak kaydedilebilecek. Yorum ya da beğeni yapılması mümkün olmayacak. Özellikle hem Android hem de iOS için kullanılabilir durumda.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara