Instagram video reklamları ile başarılı bir reklam kampanyası düzenlemek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı ufak tefek noktalar vardır. Instagram için reklam stratejisi geliştireceğiniz zaman ve bu stratejiyi video tabanlı olarak geliştirmek istediğiniz zaman kullanıcıları bilgilendirme, harekete geçirme ve profilinizi inceleme konusunda başarılı olmak için ilk etapta reklam stratejinizin hedefini belirlemelisiniz.

Kullanıcı Akışı ile Uyumlu Reklam İçerikleri

Reklamlarınızın daha doğal gözükmesini sağlamanız ve hedef kitlenizi doğru şekilde analiz etmeniz reklamlarınızın izlenmesini sağlar. Organik bir akış için ürün ve hizmet odaklı videolar hazırlamak yerine kullanıcıların alışkanlıklarına uyumlu bir kurgu yapmanız daha doğru olacaktır. Böylelikle insanların reklamınıza göz atmasını sağlayabilirsiniz.

Tema ve Konu Seçimi

Kitlenize marka bilinci, alışveriş detayları ve satın alma seçeneklerini tek bir video içerisinde verirseniz muhtemelen kitleniz bu reklamdan hoşlanmayacaktır. Ancak tüm bu detayları akışa uygun şekilde kurgularsanız olay tam tersi şekilde ilerleyecektir. Karmaşık videolar hazırlamak yerine daha kısa ve mesajlarınızı net bir şekilde verebileceğiniz videolar hazırlayın. Tematik videolara farklı görsel içerikleri ekleyerek de başarılı olabilirsiniz.

Metin Hazırlamak

Videonuzda yer alan seslere her zaman güvenmeyin. Video reklamlarınızın içerisine mutlaka güçlü metinler yerleştirin. Bu metinlerdeki hedefiniz her zaman sade olmak ve mesajınızı hedef kitlenize net bir şekilde iletebilmek olsun. Metinleri hazırlarken mümkün olduğu kadar kısa olmasına da özen gösterin.

Video Reklamları Hangi Şekillerde Hazırlanabilir?

Video reklamlarını doğrudan bir yazı ile başlatarak videonun sonunda reklamın ne ile ilgili olduğunu anlatabilirsiniz. Bu reklam şekli genellikle marka bilinirliği yaratmak ve potansiyel yeni müşterilerinize ürün veya hizmetleriniz ile bilgi verebilmeniz için en iyi reklam şeklidir.

Görsellerinizi videolar ile birleştirerek video hazırlayabilirsiniz. Paylaşım planınız video ağırlık değil ise bu yöntemi kullanmayı deneyebilirsiniz. Ufak tefek görselleri hazırladığınız video içerisine koyabilirsiniz. Ayrıca videonuzu metin yazılı olmayacak şekilde başlatıp aralara altyazı ya da ufak notlar da ekleyebilirsiniz.

Videonuzu Instagram platformunda paylaşacağınız zaman kullanıcıların videonuzu izleyebilmek için durduklarında açıklama kısmında okuyabilecekleri bilgiler olmasına da özen gösterin.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara