Her gün 400 milyondan daha fazla sayıda kişi Instagram kullanıyor. Aynı zamanda Instagram kullanan kişilerin % 60’ı bu platformda yeni ürünler keşfettiklerini dile getiriyor. Dolayısıyla instagram reklam modelleri internetten reklam yapmayı düşünenleri çok yakından ilgilendiriyor. Bu platformu kullanarak reklam yapmak isteyenler, büyük bir uğraş vermek zorunda değil.

Gayet hızlı ve kolay bir şekilde isteyen herkes hedef kitlesine erişecek reklamları bu platform üzerinden yayınlayabilir. Öncelikle instagram reklam ücretleri hangi reklam modelini seçtiğinize göre değişecektir şeklindeki bilgiyi size iletelim. Dolayısıyla Instagram reklamı dendiğinde sadece tek bir rakamdan söz edilemiyor. Instagram genel hatlarıyla kullanıcılara 4 farklı reklam türü sunuyor. İlki ise fotoğraf reklamlarıdır.

Instagram Video Reklamları

Fotoğraf reklamlarında ürün ya da hizmet, sade ve dikkat çekecek bir fotoğraf ile anlatılıyor. Video reklamları ise instagram reklam ölçüleri hususunda biraz değişkenlik gösterebiliyor. Videolar 60 saniye oluyor ve hem yatay hem de kare formatta bu reklamların yayınlanması söz konusu olabiliyor. 60 saniyeden uzun olan reklamlar için de ölçütler biraz daha farklılaşıyor.

Dönen reklamlar, bir başka reklam metodudur. Kullanıcıların kaydırma yoluyla bir reklamda fotoğraf ve video görebileceği bir reklam modeli olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak Instagram hikaye reklamları da sunabiliyor. Burada Instagram Stories reklam içerikleri ile hazırlanıyor ve kullanıcılar görebiliyor. Hikaye reklamları biraz farklı bir model gibi görünebilir. Fakat her yıl tüm dünyada 150 milyondan daha fazla sayıda kişinin bu bölümü kullandığı da unutulmamalıdır.

Bazı kullanıcılar instagram reklam iznin yok şeklinde bir uyarı ile karşılaşabilir. Bu platformda reklam verebilmeniz için işletme profilinizin olması gerektiğini belirtmeliyiz. Bir başka seçenek de Facebook sayfasında yönetici olmanızdır. Aksi halde reklam iznin yok şeklindeki uyarı ile karşılaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara