Hololens İnşaat Sektörüne 3 Boyut Kazandıracak

    Teknoloji dünyasında büyük heyecan uyandıran arttırılmış gerçeklik gözlüğü Hololens artık inşaat sektöründe de kullanılacak. Microsoft tarafından geliştirilen bu teknolojinin inşaat alanına 3 boyut kazandırmasını sağlayan bir anlaşma imzalandı. Taraflar Microsoft, Trimble ve University of Cambridge oldu.

                                                                       İnşaat Sektörü Hololens’ten Umutlu!

    3 boyut teknolojisinin hayatımıza girmesiyle tanıştığımız gerçekliğe yakın görüntü, yeni teknolojiler sayesinde çok daha gerçekçi bir boyut kazandı. Trimble tarafından geliştirilen ve pek çok alanda kullanılan yazılım, sonunda inşaat sektöründe de kullanılmaya başlanacak. Bu yazılım SketchUp Viewer adını taşıyor. Windows Store’daki yerini alan yazılım bu kez inşaat alanında kullanım için hazırlandı.

    HoloLens uygulamasının en önemli özelliği 3 boyutlu modellerin çok daha gerçekçi bir görüntü eşliğinde izlenebiliyor olması. İnşaat sektörü için son derece önemli olan bu yönü, yazılımın sektör için lokomotif özelliği olacak. Dolayısıyla sektör için bambaşka bir dönemin başladığını söylemek de yanlış olmayacaktır.

    Uygulama üzerinden tasarımların çeşitli gözlükler ve Ar teknolojisinin desteği ile detaylı şekilde incelenebiliyor olması da mühim bir özellik olarak sıralanabilir. Görselliğin gayet önemli olduğu inşaat sektöründe mühendisler de görsel yönlü çalışmalar yapabilecekler.

                                                 Hologram İle Farklı Mekanlardan Aynı Odada Ortak Çalışma İmkanı

    Dikkat çeken bir diğer özellik ise hologram teknolojisi ile entegre olarak kullanılabiliyor olması. Hololens ve hologram sayesinde farklı mekanlarda olan kişiler aynı odadaymış gibi çalışma şansını yakalayabilecekler. Bir aradaymış gibi ortak çalışma yapılabiliyor olması, zaman yönünden de yüzleri güldürecek gibi görünüyor.

                                                                        Hololens Uygulamasının Fiyatı Nedir?

    Uygulamanın fiyatı ise merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Pek çok yönü ile beklentileri karşılayabilecek bir yazılım olan HoloLens için 1500 Dolar olarak belirlendi. Her yönüyle tanıtımı yapılan uygulamaya ilginin bir hayli yüksek olması bekleniyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara