Google'dan Park Yerini Unutanlara Müjde!

    Araç sayısı gün geçtikçe artıyor ve otoparklar da haliyle daha geniş alanlara inşa edilmeye başlanıyor. Ancak bu durum araç sahiplerinin araçlarını park ettikleri yeri bulmasını bir hayli zorlaştırdı. Bu soruna çözüm ise hiç beklenmeyen bir platformdan; Google’dan geldi. Google daha önce Now uygulaması üzerinden park yeri işaretleme özelliğini araç kullanıcılarına sunmuştu. Bu özellik artık Google Maps (Google Haritalar) üzerinden de kullanılabilecek.

    Araç sahiplerinin Google Maps uygulamasını Google Now uygulamasına nazaran çok daha fazla kullandıkları düşünülecek olursa, isabetli bir çalışma olduğu kanısına varılabilir. Ancak uygulama henüz sadece Android sürümünde kullanılabiliyor. Yakın zamanda iOS için de uygulamanın kullanılabilir olması bekleniyor.

                                                                          Uygulama Nasıl Kullanılıyor?

    Kullanıcılar Haritalar uygulaması aracılığı ile park yeri kartı işaretlemesi yapabilecekler. Bu kart aracın konumunu işaretleyerek kullanıcıya gösterecek. İsteyen araç sahipleri işaretleme yaptıktan sonra fotoğraf da ekleyebilecek ve not alabilecek. Böylece çok geniş ve karışık alanlarda dahi aracın park ettiği yerin bulunması kolaylaşacak. Uygulamanın bir diğer özelliği ise farklı durumlarda da işaretleme yapılabiliyor olması… Örneğin otobüse bindiğiniz yeri de işaretleyebileceksiniz.

    iOS uygulamasının da kullanıma sunulması merakla beklenmeye başlandı. Çünkü henüz iOS 10 ile yapılabildiği gibi CarPlay muadili bir sistem kullanılarak uygulamanın telefona eşleşmesi yapılamıyor. Bu nedenle iOS yazılıma sahip telefon kullanıcıları uygulamayı merakla beklemeye başladı.

    Google tarafından resmi duyurunun yapılmasının ardından yüzler gülse de uygulama henüz ABD için geçerli ve Türkiye’de kullanılmaya başlanmadı. Ancak uygulamayı incelediğinizde Türkiye için de bir Türkçe yardım sayfasını görebilirsiniz. Bu durum kısa zamanda ülkemizde de park yerini bulma sorununu ortadan kaldıracak uygulamanın kullanılabileceği sinyallerini veriyor.  Uygulamada Ulaşım – Özelleştir – Genellikle işe nasıl gidip gelirsiniz – Arabayla seçeneklerini işaretleyerek deneme yapabilirsiniz.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara