Google'dan App Engine Kullanan Geliştiricilere Özel Olarak IP Kısıtlama İmkânı

Google tarafından her daim geliştirilen ve güncellenen yenilikleri bu sefer App Engine kullanıcıları için geldi. Bu uygulama güncellemesine göre Google App Engine kullanan geliştiricilere özel olarak IP kısıtlama imkânını sunuyor. Google tarafından sunulan bu güvenlik duvarı uygulaması ile geliştiricilerin belirli trafik kaynaklarına erişimi kısıtlamalarına imkân sağlandı.

Google tarafından geliştirilen, Amazon AWS ve Microsoft Azure ile rekabet eden Google Cloud hizmeti içerisinde bulunan App Engine geliştiricileri herhangi bir nedenle bir veya birden fazla kullanıcı IP’sini engellemek istediği zaman bunu zaten yapabiliyorlardı fakat bu erişim kısıtlamalarını kod içerisinde uygulamaları gerekiyordu. Bu yeni uygulamanın hayata geçmesi ile beraber Beta olarak yayına alınan App Engine güvenlik duvarı sayesinde geliştiriciler artık Engine Yönetici API’ ını kullanarak bir komut satırıyla bir dizi kural oluşturup engellemeleri veya izin verme işlemlerini yönetebilecek duruma geldi.

Google’ ın App Engine Kullanan Geliştiricilerin İzin Vereceği IP kısıtlamanın Yararı

Google tarafından App Engine kullanan geliştiricilere özel olarak sunulan bu imkân güvenlik duvarından dâhili olarak gelen tüm komut uygulamanın tamamının ziyaret edebilmesi mümkünlüğünü ortadan kaldırarak sadece belirli bir kaynaktan ya da şirketten gelen trafiğe izin vermek veya sadece belirlenen ülke ya da ülkelere izin vermek mümkün hale geldi.

Bunun yanı sıra bu uygulama ile birlikte Ddos saldırıları için de özel bir koruma filtresi de bu güvenlik dubarı içersinde yer alan bir başka özellik olarak dikkat çekti.

Google Uygulamasını test etmek için “ test ıp adres “ alanına tıklayarak bu adresten ziyaret eden ziyaretçilerin nasıl bir ekran göreceğini anında öğrenebilmeniz mümkün hale geldi.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Kalıcı SEO

1125 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • 5 Adet x 300 Kelime Makale
  • 5 Adet Özgün Site Yayın
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara