Google Tasarım Değişiklikleri ile Gündemde!

Google arama motoru, kısa bir süredir yeni bir deneme ile karşımıza çıkıyor. Arama sonuçlarıyla ilgili tasarım değişikliği denemeleri yapan Google bazı kullanıcılarına test aşamasındaki yeni tasarımını göstermeye başladı. Paylaşılan ekran görüntülerine göre, arama sonuç sayfası dahil bütün sayfalarda değişime gidilecek gibi görünüyor.

Google'da Neler Oluyor?

Bir süre önce arama sonuçları için mavi yerine siyah linkler kullanmaya başlayan Google, tüm sayfa görselinde sadeleşmeye giderek, yeni bir dizayn deniyor. Sosyal ağ siteleri için bilgi alınmasını sağlayan kullanışlı uygula Engadget’ın duyurumuna göre Google, 2014 yılında dinamik tasarım anlayışı ile tanıttığı ''Material Design'' grubunu arama servisine getiriyor olabilir.

Yapısal standartları oturtmak ve kesintisiz bir şekilde iyi bir kullanıcı deneyimi sunma amacı ile haritalar öncel olmak üzere farklı servislerinde Material Design’ı kullanan Google, diğer arama servisleri ve YouTube için bir girişimde bulunmamıştı. Bir süre önce bu alanlarda da sürecin işlediği ve uygulamalara dahil edildiği görülüyor.

Google Tasarım Değişikliği Test Aşamasında

Google Arama motoru sayfasında denenen yeni tasarım, arama sonuçlarının gösteriminde sadeleşmeye gitti, sonuçları sıralama ve diğer bağlantıları gösterme açısından henüz değişikliğe gitmiyor fakat sayfaya belirgin bir açık gri plan arka plan eklendi ve bu plan üzerinde istenen sonuçlar kart benzeri ayıraçlarla gösteriliyor.

Test sürecinde, arama sonuçlarının sağında görülen bilgi kartları sonuçlarla aynı alanda, aranılan konu ile ilgili bilgilerin özetlendiği bir kutuyla gösteriliyor. Yakında yeni yüzü ile karşılaşacağımız Google gelişmelerini takip etmeye devam ediyoruz!

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara