Google Play için Yeni Reklam Uyarısı 

Google’ın kendi resmi uygulama mağazası olarak yayın yapmakta olan Google Play Store’da uygulamaların sayfalarına yeni bir bilgi etiketi daha dahil edildi. Bu bilgilere göre reklam göstermekte olan uygulamaların altında artık ‘’Reklam içerir’’ uyarısı yer alacak. 

Reklam içerir etiketinin kısa süredir yayında olan ‘’uygulama içi satın alma’’ etiketine benzer bir stile sahip olduğu ve herhangi bir şekilde reklam içermekte olan uygulamalar için gösterileceği söyleniyor. ‘’Yükle’’ butonunun hemen altında yer alan etiket, Google’ın geçtiğimiz yıl başlattı ‘’Designed for Families’’ programının bir parçası olacak.

Bu program kapsamında geçen sene Google, geliştirici olan kişilere gönderdiği bildiri e-postasında Play Developer Console etkinliğinde 11 Ocak tarihine kadar oturum açmaları gerektiğini ve uygulamaların reklam içerip içermediğini de bildirmeleri gerektiğini istemişti.

Eksik Bildirim Yapan Geliştiricilerin Uygulamaları Kaldırılacak 

Geliştiricilerin uygulamaları için istenen ve bu bilgiler ışığında güncellenen yeni uygulama sayfaları artık Google tarafından fazlasıyla ciddiye alınıyor. Geliştiriciler uygulamaları hakkında yanlış bir bildirim yaptıkları takdirde uygulamalar Play Store üzerinden kalıcı olarak kaldırılabiliyor. 

Uygulama geliştiricilerinin daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Google, reklam içerikli uygulamalara kullanıcıların istemedikleri halde tıklamalarından şikayetçi olduklarını ve bu durumu engellemek için bu sisteme geçiş yapacaklarını söylüyor.

Herhangi bir şekilde uygulamaları hakkında yanlış veya eksik bildirim yapan geliştiricilerin uygulamaları uyarı yapılmaksızın Play Store üzerinden siliniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara