Dünyanın arama motoru olarak tercih ettiği Google yepyeni bir tasarımı kullanıcıları ile buluşturdu. Dünya devi marka mobil aramalarda kullanılmakta olan ara yüz tasarımına yenilik getirdi.

Mobil Aramalarda Yenilenen Ara Yüz Renkleri ve Tasarımı

Google tarafından yapılan yenileme tasarımında ilk dikkat çeken ise köşeli olarak sunulan arama kartlarının artık yuvarlak hatlara sahip olması oldu.

Google tarafından mobil arama kullanıcılarına sunulan yenilik elbette yuvarlak hatlara sahip olan ara yüz uygulaması ile sınırlı değil. Arama motoru aynı zamanda renk değişimlerini de tasarıma ekledi. Öncesinde mobil arama ara yüz uygulamasında görünen mavi renk şimdilerde daha da belirgin bir ton ile sunuluyor. Bunun yanı sıra önceden işletme aramalarında turuncu renk ile sunulan yıldızlar yeni tasarım yapısı ile beraber sarı renk tonuna kavuştu.

Arama motoru denilince ilk akla gelen dünya devi Google yuvarlak hatları, belirginleşen mavi tonu ve yıldız renklerinde yaptığı değişim ile kullanıcılarına farklı bir ara yüz tasarımını sunuyor.

Mobil Aramalarda Daha Geniş Arama Çubuğuna Yer Veriliyor

Google tarafından yapılan renk ve tasarım yenilikleri içinde ayrıca arama çubuğu tasarımı da eklendi. Birkaç aydır yeni tasarım üzerinde testlerini gerçekleştiren firma, bu değişikliğin yeni akılı telefonlar ile de uyumlu olması için çalıştığı da biliniyor.

Google yapmış olduğu açıklamada “Arama deneyiminizi geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. Bu sadece keşif için yeni özellikler getirmekle kalmıyor, aynı zamanda arama sonuçlarının görünümünü, hissini ve tasarımını geliştirdiği anlamına geliyor. Şimdi, mobil cihazınıza, arama sorgularınızı girmek için daha geniş bir çubuk ve web de gezinirken içeriğe dikkat çekecek beyaz bir arka plan içeren bir güncelleme yayınlıyoruz.” şeklinde aktarıldı.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara