Google, Manhattan Adlı Yeni Akıllı Cihazıyla Amazon’a Rakip Olacak!

Google, Manhattan adını verdiği Amazon'un Alexa Show'una benzeyen, 7 inç Echo Show'la benzer bir ekran boyutuna sahip, dokunmatik ekranlı akıllı bir hoparlör geliştiriyor. Yeni Google Manhattan akıllı ev hoparlörü, YouTube, Google Asistan, Google Fotoğraflar ve video görüşmeleri sunacak, ayrıca diğer akıllı ev cihazlarını denetleyebilen akıllı bir yönlendirme görevi üstlenecek.

Google genellikle takipçi ürünleri yapmaz; Google Plus veya Allo'yi düşünün, ancak, Google'ın daha sonraki güncellemelerle (AdWords, Maps gibi) mükemmelleştiği başka örnekler de var. Şu an Google Home Manhattan, Amazon Echo'nun rakipsizliğini kırmayı hedefleyen bir takipçi ürün gibi görünüyor. Google Amazon, Echo hoparlörlerini inceledikten sadece birkaç gün sonra ortaya çıktı ve birkaç yenilik ekledi.

Google, Manhattan'da YouTube Uygulaması Nasıl Olacak?

Kısa süre önce Google, YouTube'u hizmet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle -açıklama yapılmaksızın ve müşterilere bildirim olmaksızın- Amazon'un Eko Show kullanımından kaldırmayı seçti. Google yanıt olarak  "Amazon'un Eko Show'undaki YouTube uygulaması, hizmet şartlarımızı ihlal ederek kötü bir kullanıcı deneyimi yaratıyor" dedi. Görünen o ki YouTube, Google'ın yeni cihazında farklılaşacak bir şey olacaktır. 

Akıllı Ev Hoparlörü Pazarında Rekabet Artıyor

Manhattan Amazon'un Echo Show ve Apple'ın HomePod akıllı hoparlörleri ile mücadele edecek. Eko Show ekranı şu anda tam olarak kullanılamıyor ve yerine getirmediği tüketici beklentileri yaratıyor. Muhtemelen Echo Show'da yeni iyileştirme olacaktır. Apple, aynı zamanda dokunmatik ekrana sahip akıllı bir hoparlör sunmak için iyi bir konumda, ancak şirketin geliştirip geliştirmeyeceği belli değil. Hem Amazon hem de Google, akıllı hoparlörleri Apple'ın 349 dolarlık fiyat etiketinden daha düşük maliyetle ve daha iyi sesle çıkararak Apple'ın HomePod modelini önlemeye çalışıyor.

Bu rekabet ortamında Amazon'un site ve mobil uygulamalarında indirimler yaparak kendi cihazlarını agresif olarak tanıtacağına bahse girebilirsiniz. Tüketici verileri ayrıca sanal asistan cihazlarının akıllı ev eşyaları satın alımlarıyla ilgili olduğunu gösteriyor. Akıllı hoparlör pazarını kazanan şirket akıllı ev ekosistemini de kontrol altına alacak.

Google'ın gelecek akıllı ev hoparlörü Manhattan cihazı için henüz kesin bir çıkış tarihi veya fiyat noktası yok, ancak olası bir duyuru için 4 Ekim donanım etkinliği olabilir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara