Google HTC Akıllı Telefon Uzmanlığı Pixel'i 1,1 Milyar Dolara Satın Aldı!

Google, Pixel telefonunda çalışan ve yeni donanım işini güçlendirecek kadrosu ile birlikte HTC mühendislik ve tasarım ekiplerinin bir bölümü olan Pixel'i 1.1 milyar $ karşılığında satın aldığını açıkladı.

Google'a HTC'den 2000 Beyin Transferi

Alphabet şirketinin Google'ı, bugün dünyanın akıllı telefonlarının çoğuna güç veren Android yazılımının en iyi özelliklerini sergilemek amacıyla HTC Pixel cihazlarıyla ilgili deneyimi bulunan yaklaşık 2.000 çalışanı kadrosuna ekliyor. İki taraf anlaşma kapsamında kaç mühendis ve diğer önemli çalışanın Google'a gideceğini açıklamadılar. Ancak HTC'nin finansman sorumlusu Peter Shen, şirketin halen yaklaşık 2.000 araştırma ve tasarım personeline sahip olacağını söyledi.

Analistlere göre, Google-HTC anlaşmasının iki önemli nedeni var: Birincisi bu, HTC'nin istikrarlı bir şekilde devam edebilmesi için ihtiyaç duyduğu bir şey olması, ikincisi; Google'ın Pixel'i Apple ve Samsung'un beğenisine karşı daha rekabetçi hale getireceği, Android üzerinden mümkün olabilecek en güçlü şekilde hareket etmek istediğidir.

HTC ve Google için Bu Anlaşma Neden Önemli?

HTC, akıllı telefonlarda erken bir liderdi, ancak düşük fiyatlı Çinli üreticilerin baskısını gidermeye çalışırken daha popüler rakiplere karşı mücadele ediyor. Operasyonel kayıplar son yıllarda HTC'ye yığıldı ve ArGe harcamalarını düşürerek daha büyük şirketlere ayak uydurma zorluğunu artırdı. Bu anlaşma ile birlikte HTC biraz nefes almış olacak. HTC, Vive, VR kulaklıklar çevresinde merkezileştirilen sanal gerçeklik işiyle devam edeceğini belirtti, ayrıca bunun telefon ticaretinin sonu olmadığını ve 2018'de yeni bir premium model de dâhil olmak yeni bir model üreteceğini söyledi. 

Android yazılım dünyası Samsung ve Apple hâkimiyetine girdiğinde Google, işletim sistemini kullanan telefonların üretiminde daha fazla söz sahibi olmak istiyor. Şu anda, Google'ın akıllı telefon yazılımının çoğu, Samsung ve LG Electronics gibi şirketler tarafından üretilen cihazlarda çalışıyor ve Google'ın yalnızca sınırlı bir girişimi oldu. Geçen sene ilk Pixel akıllı telefonun piyasaya sunulması ile Google, her zaman inşa etmeyi düşündüğü akıllı telefonu yarattığını söyledi. Pixel olumlu eleştiriler aldı, ancak akıllı telefon pazarında pek bir etki yaşatmadı.

Google, şimdi endüstriyel tasarımdan bileşenlerin satın alınmasına kadar, cihazın tüm geliştirme sürecinin kontrolünü ele geçirdi. HTC'nin devralımı ile Google, yalnızca statükoyu korumaya çalışmıyor, bu Pixel vizyonuna bağlı kalacağını ve ilgili tüm mühendisleri doğrudan kontrol altına alarak hızlandırmak istediğini gösteriyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara