Google, Expeditions VR Eğitim Uygulaması Genele Açılıyor

Dünyanın teknoloji devi Google eğitim alanında yapmış olduğu yeniliği tüm herkesin rahatlıkla erişebilmesi için çalışmalarını tamamladı. Cardboard VR kullanımı ile öğrencilerin tarihe mal olan olayları ve bazı yerleri inceleyebilmelerine olanak veren Expeditions programı herkesin kullanımına açılıyor. Böylelikle Kolezyum, Taç Mahal gibi birçok tarihi mekânın ve tarihsel olayların geçtiği yerlere görsel yolculuk yapılabilecek.

Öğrencilerin daha iyi bir eğitim almalarını sağlayacak olan uygulamayı kullanabilmeleri için ise ihtiyaç olan sanal gerçeklik cihazıdır.  Daydream Seti veya Cardboard VR sanal gerçeklik cihazının yanı sıra Android işletim sistemine sahip olan cihazın tedariki yeterli olacaktır.

Google Expeditions programını telefonunuza indirerek birçok farklı alanlarda paylaşılan eğitim programlarını incelemeniz mümkün. Sadece öğrenciler değil tarihe ve tarihsel mekânlara meraklı olan herkes için oldukça güzel bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Bireysel ve Grup Kullanımına Açık

Google Expeditions programının yakın zaman içersinde bireysel kullanım modeli de olacak. Bu sayede de 600 ve üzeri birçok mekânı tek başınıza gezmenin rahatlığına ve keşfetmenin ayrıcalığına da varacaksınız.  Uygulama içersine grup olarak katılmak isterseniz cihazları Wifi aracılığı ile bağlayabilirsiniz. Bu grup gezintinizde de ortak rehberden de faydalanma imkânınız bulunuyor. Özellikle okullarda eğitim içerisinde de bu uygulama kullanılarak daha keyifli bir eğitim sürdürülebilir.

Google Expeditions Programına Eklenen Yenilikler

Google Expeditions programı ile tarihsel yerleri ve mekânları gezerek o alanlar ve yerler hakkında bilgi alabilir oradaymış gibi bu yerleri hissederek gezebilirsiniz. Google teknoloji devi olam ayrıcalığını burada da kullanarak bu tarihsel mekân gezilerini daha eğlenceli hale getirmenin de yeni yollarını sunuyor. Buna göre Google kişi ya da kişilerin tarihsel mekân ya da alan ziyaretler sırasında özel yerlere dip notlar koyarak katılanlara detaylı bilgilerde verecek. Google Expeditions programı ile tarihsel alanları ve mekânları gezebilme rahtlığı ile eğitimde daha kalıcı bir etki yaratacak olan program şimdilik sadece Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanıma açık olup yakın zaman içersinde iOS cihazlar içinde geleceği Google tarafından gelen haberler arasında yer alıyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara