Google, bu yıl chatbotların detaylı analizini sağlayan platform Chatbase'i piyasaya sürdü. Bu platform, şirketin dâhili Ar-Ge inkübatörü 120'de geliştirilen bir projeydi. Chatbase, kullanıcıların botları analiz ve optimize etmelerini ve tamamen ücretsiz olarak kullanılmasını sağlayan bir bulut hizmeti olarak tasarlandı. Bugün, yüzlerce erken girişimi test ettikten sonra bu platform herkese açık olarak piyasaya sürülüyor.

Google Chatbase Nasıl Çalışır?

Chatbase herhangi bir bot ile kolayca entegre edilebilir bir platform ve herhangi bir tür bot, ses veya metin ile çalışır. Hizmet, bot sorunlarının ve fırsatların tanımlanmasını otomatikleştirmek için Google'ın makine öğrenme özelliklerini kullanıyor. 

Google Chatbase, Facebook, Kik, Viber, Slack, WhatsApp, WeChat, Alexa, Cortana, Allo, Line, Skype, Twitter ve diğerleri de dâhil olmak üzere herhangi bir sesli veya yazılı mesajlaşma platformuyla entegre olarak çalışabiliyor. Ayrıca, Google Assistant, Amazon Alexa, Samsung Bixby ve Apple Siri gibi en büyük sanal asistanları da analiz edip raporlama yeteneğine de sahip.

Chatbase Özellikleri

Chatbase, saat içerisinde birden çok kez güncellenen, aktif kullanıcıları, oturumları ve saklamayı gösteren analiz platformu da dâhil olmak üzere bir dizi özelliği barındırıyor. Hizmet, oturumlar boyunca konuşma akışlarının bir veri görselleştirmesini otomatik olarak üretir. Böylece kullanıcıların, müşterilerin hangi yolu seçtikleri ve bir chatbot'la olan etkileşimleri sırasında nerede olduklarını görebilirler. Bu bilgiler, botun sağlığının genel bir resmini sunar ve genel eğilimleri gösterir.

Chatbase'in platformunda, dışa dönük müşteri desteği, tavsiye, e-ticaret ve eğlence için botların yanı sıra, bilgi keşfi ve verimlilik için iç yüzlü botlar da bulunuyor. Araç, bot analitiklerinin ötesinde, Google'ın makine öğrenme yetenekleri yardımıyla botu etkileyen sorunları da belirleyebilir.

Bir diğer önemli yetenek Chatbase'deki oturumlar boyunca konuşma akışlarının otomatik olarak üretilen veri görselleştirmesidir. Geliştiriciler artık kullanıcılar tarafından alınan ve uygulamanızdan nereden nereye çıktıkları ortak yolları görebilir. Bu adımlar, adım başına başarı oranını gösteren bir dönüşüm raporu ile vurgulanır.

Chatbot analitiği için tek çözüm Chatbase değil, ancak makine öğrenme açısı nedeniyle bir avantaja sahiptir. Dahası, Google'ın ücretsiz olarak sunma kabiliyeti, bot analitiği şirketlerinin rekabet edemediği pazar payı elde etmesine yardımcı olabilir.                                                     

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara