Facebook’ta WhatsApp Bilgilerinin Paylaşılmasını Nasıl Önleyebilirsiniz?

2014 yılında WhatsApp uygulamasının Facebook tarafından satın alınmasından sonra Facebook ile WhatsApp uygulaması entegre bir şekilde çalışmaya başlamıştı. Facebook’un satın alım haberinden önce gizliliğe sadık kalacağını söylemesi kullanıcıların içine su serpse bile geçtiğimiz günlerde WhatsApp’ın Facebook ile bilgileri paylaştığı ortaya çıktı.

1. Sözleşmeyi onaylamadan önce dikkat edin

Sözleşmeyi kabul edip etmediğinizi soran ekran geldiği zaman “Sözleşmeyi oku” kısmına tıklayıp detaylara ve en alta indiğiniz zaman “Bilgilerimi Facebook’la Paylaş” kısmını göreceksiniz. Bu kısımdaki kutuda yer alan işareti kaldırdığınız zaman bilgilerinizin paylaşılmasını engelleyebilirsiniz.

2. Okumadan Sözleşme Onayladıysanız

Sözleşmeyi okumadan uygulamanızı kurduktan sonra bu durumdan haberdar olduysanız biraz geç kaldığınızı söyleyebiliriz. Ancak yine de bilgilerinizin paylaşılmasını engelleyebilmek için birtakım yöntemler deneyebilirsiniz.

Uygulamanızda yer alan “Ayarlar” bölgesine dokunduktan sonra buradan “Hesap” kısmına girin ve en alt kısımda yer alan “Hesap Bilgilerimi Paylaş” kısmında yer alan seçeneği kaldırın.

Bu tür seçimleri kaldırdıktan sonra ise Facebook’a bilgilerinizin gitmediğine tamamen emin olmayın. Çünkü WhatsApp’ın sık sorulan sorular kısmına dikkatli baktığınız zaman “Bu seçimleri kaldırmış olsanız dahi sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek için bilgileriniz Facebook ailesi tarafından kullanılabilir olacaktır.” ibaresini göreceksiniz.

Entegre bir biçimde çalışmaya başlayan WhatsApp ve Facebook arasındaki bilgi paylaşımını tamamen engelleyemeyeceğiniz için dikkatli bir şekilde uygulamayı kullanmanız sizler için yararlı olacaktır.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara