Facebook Yemek Siparişi Özelliğini ABD’de Yayına Aldı

Sosyal paylaşım platformu olup tüm dünya ülkelerinde kullanıcı ağına sahip olan Facebook yeni özellikleri de uygulamaya koymaya devam ediyor. ABD’de yayına aldığı yemek siparişi özelliği ile Facebook’ un bu alanda adım attığını görüyoruz. Facebook kullanıcıları artık sosyal paylaşım platformu üzerinden anında yemek siparişi verebilecekler. Bunun yanı sıra Facebook kullanıcılarına bir başka özelliği de sunuyor. Kullanıcılar herhangi bir restorana önceden sipariş vererek gittikleri zaman yemeklerinin hazır olmalarını da sağlayabilecekler.

Facebook adına açıklama yapan Alex Himel BI “ kullanıcılar zaten Facebook’ta restoran sayfalarını inceliyorlar ve yemeğe gitmek için alternatifler arıyorlar. Biz bu süreci daha da kolaylaştırıyoruz “ dedi. Alex Himel BI açıklamalarına söyle devam etti .“Aç olduğunuza karar verdiğiniz andan sonra yemeğinizi hemen size ulaştıralım” diyen Himel, “insanları yemek yemeye yönlendirmek yerine zaten bu konuda kararını vermiş kişileri hedefliyoruz” dedi.

Yeni Uygulama Nasıl Çalışıyor?

ABD’de yeni yayına alınan bu sistem içinde iki farklı yol izlenerek sipariş verilebiliyor. İlki restoranların sayfalarına ekleyebilecekleri sipariş ver butonundan yararlanarak kullanıcı anında dilediği yemeği sipariş olarak verebilecek. Bunun yanı sıra ikinci yol ise yemek siparişi ver butonu ile gerçekleştirilen işlemi kapsıyor. Bu da restoranlara göz atma seçeneği ile beraber sunuluyor.

Facebook tarafından yapılan bu yeni hamle özellikle yemek siparişi konusunda işlem yapan şirketler içinde rekabetin başladığı anlamına geliyor. ABD’ deki yemek siparişi alan şirketler ile anlaşma yapan Facebook, bu şirketlere müşteri yönlendirme yaparak bir anlamda havuz görevi üstelenecek. Amerika da bulunan Olo, ChowNow, EatStreet, Delivery.com, DoorDash yemek şirketleri ile anlaşma yapan sosyal paylaşım platformun şu anda sadece ABD’ de bu hizmeti sunuyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara