Facebook bu defa, platformlarını ortak paydada buluşturmak için kolları sıvadı. Bildiğiniz gibi “Instagram Hikayeler” bölümü çapraz paylaşım yöntemi ile Facebook hesabından da paylaşılabiliyor olmuştu. Hayata geçirildikten sonra büyük ilgi gören “Hikayeler” bölümünü çok yakında WhatsApp’ta da görmeye hazır olun. Test aşamasında olan bu yenilik, WhatsApp’a da renk katacak gibi görünüyor.

Bu arada haber, durum değil, şirket söz konusu testi gerçekleştirdiklerini doğruladı. Ayrıca Instagram bağlantılarının Messenger ile buluşması da an meselesi… WhatsApp Durum bilindiği gibi uçtan uca şifrelenen bir yapıya sahip. Yazılımda bir değişikliğe gidilmesi hedeflenmiyor. Dolayısıyla Instagram Hikaye paylaşımı, WhatsApp Durum ile entegre olarak paylaşıldığında şifrelenmesi de kaçınılmaz olacak.

Meraklıları için belirtelim; bu yenilik halka açık bir kod ile birlikte hayata geçirilecek. Bu kod, WhatsApp’ın farklı uygulama ile entegrasyonunu sağlıyor. İnternet kullanıcıları Instagram Hikayesi paylaşımını WhatsApp uygulamasında da görünür kılmak istediklerinde, karşılarına ikinci bir onay olarak “gönder” seçeneği çıkıyor. Bu seçenek tercih edildiğinde işlem yapılabiliyor.

Facebook Bu Yeniliği Neden Yapıyor?

Şimdi akıllardaki soru Facebook’un bu yeniliği hangi amaçla yaptığı oluyor. Bir diğer soru da bu yeniliğin farklı bir uygulamanın ön hazırlığı olup olmadığıdır. Konuya şöyle bir açıklık getirebiliriz. Dünya genelinde 250 milyondan daha fazla sayıda kişi, Instagram Hikayeler seçeneğini her gün kullanıyor. Bu denli popülerlik kazanmış bir uygulamada yenilik beklentisi de doğuyor. WhatsApp Durum da keza her gün kullanan kişi sayısında sadece 3 ayda 175 milyon rakamını yakaladı. Hali hazırda ise bu uygulamayı her gün 250 milyon kişi kullanıyor.  

Facebook’un hem kullanıcı beklentilerini karşılamak hem de büyümek noktasında bu tür yeniliklere gitmesi şaşırtmamalı! Konuya şu noktadan da bakılabilir. WhatsApp şu anda Messenger’dan daha fazla kullanılıyor. Facebook çapraz paylaşımlar ile tüm uygulamaların popülerliğini de arttırabiliyor. Çapraz paylaşım, Instagram kullanıcılarının WhatsApp kullanımını da tetikleyecek bir unsur olacak. Yakında Messenger ile de Instagram arasında bir çapraz paylaşım çalışması yapacak olması da Messenger’a daha fazla popülerlik kazandırma yönünde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz günlerde tbh de Facebook ailesine katılmıştı.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara