Facebook’ tan Sahte Haber Yayınlayan Sayfaların Reklamlarını Engelleme Kararı Aldı

Sosyal paylaşım platformu olan Facebook uzun bir zamandır sahte haberlere karşı vermiş olduğu kararlılığı yeni almış olduğu bazı önlemler ile devam ettiriyor.

Facebook ‘ un sahte haber yayınlayan sayfalara karşı açmış olduğu savaşta en önemli uygulamaların kısıtlanması geliyor. Facebook tarafından yapılan yayıncılar tarafından paylaşılan içeriklerin doğruluğunu ölçümleme için üçüncü partiler ile anlaşma sonrası sıkı önlemler alınmaya devam ediyor. Bu önlemler arasında en ses getirecek olanı ise sayfaların reklamlarını engelleme kararı oldu.

Şirketin ürün müdürleri arasında yer alan Satwik Shukla ve Tessa Lyons tarafından yapılan açıklamalar neticesinde edinilen bilgiye göre, doğruluğu kesinleşmeyen haberlerin yayınlanmasını sürdüren sayfa sahiplerinin Facebook sosyal ağında reklam yayınlamasına izin verilmeyeceği bildirildi.

Sayfalar Tekrar Reklam Almaya Başlayabilirler

Dünyanın sosyal medya devi olan Facebook tarafından yapılan açıklamalarda doğruluğu kesinlik kazanmamış olan haberlerin yayınlanması ile ilgili haberlerde aynı zamanda sayfa sahiplerinin doğruluğu kesinleşmiş olan haberleri yayınlamaya başlaması ile birlikte tekrardan reklam almaya devam edebilecekler.

Facebook tarafından reklam yasağı konması sayfalar için oldukça sıkıntı yaratabilen bir durum olup konuya kesin çözümü getirecek gibi gözüküyor. Sayfaların kısıtlamadan kurtulmaları için her ne kadar tekrar reklam almalarını sağlayan doğruluğu kesinleşmiş haber yayınına başlamaları gerekse de bu oldukça uzun bir süreci ve belli takipleri de beraberinde getireceği için zorlu bir süreci de beraberinde getirecek.

Facebook ağını kötüye kullana şirketlerin oluşturduğu sayfalara ilişkin alınan bu önlem sosyal paylaşım platformunun bilgi kirliliğinden de kurtulmasına sebep olacak.

Sosyal ağda bulunan bilgi kirliliğinin son ermesi amacı ile başlatılan bu karar bu kirlilikten para kazananlara da artık bir dur diyecek olan karar olarak dikkat çekti. Doğruluğu kesin olmayan bilgi paylaşımı yapanlara uygulanacak lan reklam yasağı uygulaması ile ilgili önlem kararının Mack Zuckerberg tarafından sürekli olarak dillendirilen küresel bir toplum yaratma misyonu içinde yerini alan bilinçli toplum oluşturma kavramı üzerinde daha büyük adımların atılarak bu kavrama daha çok yaklaştığını da gösteriyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara