Facebook Siyasete Karışan Yanlış Bilgilendirme Kampanyalarını Çökerteceğini Açıkladı

    Facebook, sosyal paylaşım ağını, hükumetlerin ya da kötü niyetli, dış aktörlerin siyasi düşünceyi etkilemek için kullandıklarını kabul ediyor. Facebook son raporunda sahte hesaplar ve şifre toplama programları gibi yöntemlerle gerçekleştirilen yanlış yönlendirme ve hedeflenen veri toplama ile nasıl mücadele edeceğine odaklandı.

    Facebook, bilindiği gibi son ABD seçimlerinden sonra sahte haberlerden vazgeçmek için baskıya maruz kalmıştı. Facebook'un yeni önlemleri, CEO Mark Zuckerberg'in Facebook'daki sahte hikâyelerin "herhangi bir şekilde" ABD başkanlık seçimini etkilemiş olabileceği iddiasını reddettiğinden, perspektifteki çarpıcı bir değişimi yansıtıyor.

                                                        Facebook Temizlik Operasyonu için Düğmeye Bastı

    CEO Mark Zuckerberg yayınlanan çevrimiçi bir yayında Facebook'daki "sivil söylemi" bozmak için gösterilen çabaları izleyeceğini söyledi. Ayrıca sahte hesapları tespit etmek istiyor ve hesapların siber saldırganlar tarafından hedef alınıp alınmadığını konusunda insanları uyaracağını söylüyor.

    Facebook'un güvenlik sorumlusu olan FireEye ve Dell SecureWorks'den Facebook'a katılan iki kıdemli güvenlik analisti tarafından yazılan 13 sayfalık raporun özeti; bu girişimlerin, hükumet görevlileri ya da ücretli profesyoneller tarafından sahte hesaplar kullanarak gerçekleştirilen, çeşitli yollarla yayın dolaşımını genişleten sahte haberler yayınlamaktan çok daha ileri gidiyor. Facebook, sahte isimler altında casusluk hedefleri ve saldırı hedeflerinin, kişisel ağlar hakkında daha fazla bilgi toplamak, toplu "beğenme" kampanyalarıyla yanlış veya yanıltıcı hikâyeleri artırmak ve manipülasyon grupları için sahte adlarla gönderilen arkadaşlık isteklerini içerdiğini belirtti.

                                                                Facebook Hesapları Takibe Alınıyor

    Facebook, güvenlik ekibi, artık sahte hesapları, machine learning teknolojisini ve istihbarat ajansı analizin bir bileşimi ile tespit ettikten sonra, askıya alma veya silmek suretiyle, geleneksel korsanlara ve dolandırıcılara göre daha karmaşık bir sorun olarak gördüğü bilgi işlemleriyle savaşacak.

    ABD başkanlık seçimlerine "vaka incelemesi" olarak hitap eden Facebook ekibi, Fransa'da geçen Pazar günü yapılan ilk tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce 30 bin hesabı askıya aldığını açıkladı. Zuckerberg, yılın başından beri Facebook'un politik etkisi konusundaki duruşunu yumuşatıyor ve şirketinin küresel vizyonunu, Facebook'un dünya çapında nasıl kullanıldığı gerçeği ile uzlaştırmaya çalışıyor. Bu misyonun başarılı olup olmayacağı ve Facebook'un gerçekten sivil katılım için üretken bir güç olup olmayacağı Facebook'un şu andaki operasyonunun öne çıkan en önemli testi olacak.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara