Facebook platformunu dijital reklam kampanyalarınız için kullanıyorsanız, kendi verdiğiniz reklamları göremezsiniz. Reklam hesabı üzerinden reklamınızı açtıysanız örnek olarak kendi reklamınızı göremezsiniz. Reklamınız sadece hedef kitlenize görünür halde olur. Reklamınız ile ilgili sonuçları görmek istediğiniz zaman reklam hesabınızı inceleyebilirsiniz. Instagram hesabınızı da işletme hesabı olarak dönüştürdüyseniz ve o platformdan reklam verdiyseniz reklamınızın ufak bir örneğini oradan görebilirsiniz.

Facebook’ta Reklam Verirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tüm diğer dijital platformlarda da olduğu gibi Facebook’ta da reklam vereceğiniz zaman doğru hedef kitleyi seçmelisiniz. Bunun için hedef kitleniz ve yer aldığınız sektör içerisinde detaylı bir araştırma yapmalısınız. Belirli sektörleri takip eden ve beğenen insanlara yöneldiğiniz zaman reklamlarınız daha etkili sonuçlar elde edebilmenizi sağlar.

Örneğin, teknolojik ürünler satan bir mağazanız var ise, teknoloji sektöründe yer alan büyük markaları beğenen kullanıcıları hedeflemelisiniz. Ayrıca bu kitlenin yaş ortalaması ve yaşam stilleri gibi detayları da reklam vereceğiniz zaman göz önünde bulundurmalısınız.

Çoğu insan Facebook’ta reklam vereceği zaman insanların eğitim seviyelerini göz önünde bulundurur. Fakat çoğu insanın Facebook’ta okulunu yanlış yazabileceği ve büyük bir çoğunluğunun ise okuduğu okulu yazmamayı tercih ettiğini asla unutmamalısınız. Sanılanın aksine hedef kitleyi kategorilere ayırırken eğitim durumu işe yaramaz. Bunun yerine daha spesifik özelliklere yönelmelisiniz.

Doğru Hedef Kitleye Nasıl Daha Etkili Şekilde Hitap Edilir?

Kullanıcıların oturdukları şehir, yaş aralıkları, beğendikleri sayfalar ve ilgi alanları gibi detayları göz önünde bulundurarak reklam kampanyanızı başlatmalısınız.

Bir diğer önemli detay ise, reklam bütçeniz olacaktır. Reklam bütçenizi iyi bir şekilde planlamalısınız. Bunun için planlı reklam çalışmaları yapabilirsiniz. Örneğin, özel bir gün için reklam yayınlamayı düşünüyorsanız ve reklamdan iyi bir geri dönüş elde edebilmek istiyorsanız o özel günden en az 3 gün önce reklamınızı önceden planlamalısınız.

Doğru kitleye ulaşabilmek için detaylı bir rakip analizi yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Rakiplerinizin ne tür reklam içerikleri yayınladığını ve hangi kitlelere hitap ettiklerini göz önünde bulundurmalısınız. Doğru kitleye ulaşabilmek için araştırmayı ve analizi asla durdurmamalısınız.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara