Sosyal medya artık en önemli reklam platformlarından biri haline geldi. Sosyal medya platformlarında reklam yapmayan marka ya da işletme bulmak çok zor. Bu platformlarda reklam yayınlamak kadar hedef kitleyi doğru belirlemek de büyük önem taşıyor. Bir bütçe ayırarak reklam yayınlamayı düşünüyorsanız, reklamın amacına ulaşmasının doğru hedef kitleye erişmekle çok yakından ilgili olduğunu da bilmelisiniz. 

Hedef kitlenizi iyi tanımanız reklamınızın çok daha iyi etkileşim almasını sağlar. Bu nedenle jenerasyonlara göre sosyal medya kullanımına dair birkaç detay aktaralım!

Z Kuşağı (13 ila 19 Yaş Arası)

Z jenerasyonunun 4’te 1’inin Facebook kullanmayı artık bıraktığı araştırma sonuçlarına yansıdı. Bu araştırmaya göre 2014 yılında bu kuşağın % 25’i Facebook kullanmamaya başladı. Jenerasyonun % 33’ünün e-posta ile gelen markalara ilgi gösterdiği de araştırma sonuçlarına yansıdı. En iyi ve en popüler sosyal medya platformu hangisi sorusuna ise bu kuşağın % 23’ü ise Intagram diyor. 

Y Kuşağı (20 ila 35 Yaş Arası)

Bu kuşağın % 87 gibi yüksek bir oranı Facebook kullanıyor. Aynı zamanda Twitter da etkin bir şekilde kullandıkları sosyal medya platformlarından biri… Bu kuşağın Facebook’ta her jenerasyondan arkadaşı olduğu yine ilginç sonuçlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. E-posta ile gelen markalara ilgi gösterme oranı ise % 43! 

X Kuşağı (36 ila 49 Yaş Arası)

Bu kuşağın da % 48 gibi bir oranı Twitter kullanıyor. Online olarak internetten alışveriş yapan kişilerin % 23’ü X kuşağı! Bu kuşakta Instagram kullananların sayısı ise oldukça düşük. Bu oran sadece % 8’de kalmış durumda. % 36’sı ise Pinterest kullanıyor. 

İnsanların internet kullanım deneyimleri ve özellikle sosyal medya kullanım davranışlarını mutlaka dikkate almalısınız. Hangi yaş grubunun sosyal medyayı hangi saatlerde daha yoğun kullandığı bile reklamınızın daha fazla etkileşim ve geri dönüş almasını sağlamak adına önemli bir veri! Hedef kitlenizi ne kadar iyi belirler ve ne kadar yakından tanırsanız düşük bir maliyetle yapacağınız reklam da o kadar başarılı olur. Bu yüzden hedeflemede bilgiyi kullanmalı, doğru hedefleme ile reklam vermelisiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara