Facebook Reklam Fiyatları Artabilir!

Facebook’un haber kaynağını etkileyen algoritma değişiminin yarattığı tartışmalar bu defa reklam alanına da sıçradı. Bu algoritma ile birlikte Facebook reklam fiyatlarında artış meydana gelebilir. Bildiğiniz gibi uzun zamandır kullanıcıların paylaşmak isteyebileceği yayınları önceden tahmin etmeye yönelik çalışmalar yapan Facebook, bu içerikleri mevcut akışta üst sıralara taşımaya başlamıştı. Haliyle kurum ya da yayıncı paylaşımları da daha az görülüyor.

Söz konusu değişimin bir diğer etkisi de video izlenme süresi ya da sayfalara erişim sayısı gibi alanlarda düşüş oldu. Bu düşüş markaların seyrini sponsorlu içeriklere çevirmesi gerektiği anlamına gelebiliyor. Çünkü organik etkileşimde düşüşü önlemek zorlaşacaksa geriye sadece sponsorlu içerik seçeneği kalıyor. Facebook Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı John Hegeman, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve haber kaynağına dair güncellemenin reklamcılık alanını etkilemediğini dile getirmişti. Fakat ajanslar ve markalar tam aksini düşünüyor.

Markalar Facebook’un Yeni Algoritmasından Şikayetçi!

Kısa bir süre öncesine kadar yorum, beğeni ve paylaşım gibi etkileşimi dikkate alan Facebook’un “anlamlı içerik” yönünde bir değişime gitmesi aslında tüm markaların içerik üretmek zorunda olması anlamına geliyor. Bu içerikler elbette kaliteli, güvenilir ve bilgi içeren bir yapıya sahip olmalı! Markalar ise kaliteli içerik yatırımı yapmak zorunda kalmaktan bir hayli şikayetçi…

Haber kaynağında gidilen bu değişimle beraber markaların reklam puanlarında da bir değişim olabilir. Açık arttırma fiyatlarında bir hareketlenmeyi de sağlayan bu değişim neticesinde Facebook reklamlarına markaların ayırdığı bütçenin artması gibi bir sonuç doğabiliyor. Aslında tüm bu süreç bir arada değerlendirildiğinde, Facebook’un haber kaynağı olmak misyonundan uzaklaşarak sosyal ağ olmaya geri dönme politikası da söz konusu olabilir. Zira tüm yenilikler bu çıkarımı destekliyor. Reklam noktasında da yaşanan bu değişimi farklı açılardan değerlendirmek gerekiyor.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara