Facebook’ta reklam vererek başarılı olmak istiyorsanız, daha başarılı reklamlar oluşturabilmek için bazı basit kurallara dikkat etmeniz gerekebilir. Her gün milyonlarca kullanıcıya hizmet veren Facebook’ta reklamlarınızı belirli kurallara dikkat ederek verirseniz pek çok kişiye kısa yoldan hızlı bir şekilde ulaşabilmeniz de mümkün olacaktır. Facebook’ta reklam başarılarınızı yükseltebileceğiniz bazı kuralları sizler için bir araya getirdik.

Hedef Kitlesi 

Odaklanmayı düşündüğünüz hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Kullanacağınız görselleri de bu hedefler doğrultusunda belirlemeniz hedeflere doğrudan ulaşabilmenizi sağlar. Hedef kitlenizin konumu, yaşı ve cinsiyeti gibi bilgileri dikkate aldığınız zaman hedef kitlenize daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Örneğin, İzmir’de bir dükkanınız var ise İzmir’de yer alan müşterilere reklam sunarak reklamlarınızın geri dönüşüm oranlarını yükseltmeye başlayabilirsiniz.

Görsel Seçimleri

Görsellik hedef kitlenizin dikkatini çekebilmeniz açısından son derece önemli bir detaydır. İlgi çekici bir görsel kullandığınız zaman reklamlarınıza tıklanmanın daha da kolaylaşmasını sağlayabilirsiniz. İnsanların işletmeniz ya da reklamlarınız ile ilgili ilk bakacağı şey görseller olduğu için kaliteli görsel seçimine özen göstermelisiniz. Görsel çözünürlüğü ve görselin özgünlüğü de dikkat etmeniz gereken diğer detaylar arasında yer almaktadır.

Video Gerekli mi?

Reklamlarınız için video oluşturduğunuz zaman reklamlarınızın daha çok akılda kalmasını sağlayabilirsiniz. Sevilen bir reklam videosu kullanıcılar tarafından da paylaşılabileceği için reklamınız kendi kendisini beslemeye başlayacaktır. Videonuzda tanınmış bir marka veya kişiyi göstermeyi düşünüyorsanız ilk saniyelerde göstermelisiniz. İleteceğiniz mesajı ise videonuz içerisinde ilk 3 veya 10 saniye içerisinde mutlaka vermelisiniz. Mesajların sessiz biçimde anlaşılmasını sağlayabilecek teknikler kullandığınız zaman daha da başarılı olabilirsiniz. Bunun için alt yazı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Promosyon ve Fırsat Seçenekleri

Ürün ve hizmetleriniz ile ilgili promosyon ya da fırsat dönemleri söz konusu olduğu zaman mutlaka hedef kitlenize reklamlarınız içerisinde bu dönemlerden bahsedin. Güncel kampanyalarınız ile ilgili bilgi verirken güçlü metinler oluşturmayı da ihmal etmeyin. Mesajlarınızı her zaman net ve kısa iletmeye çalışın. Böylelikle müşterilerinizin reklamlarınız aracılığı ile yeni kampanyalarınız ve indirim fırsatlarınızdan haberdar olabilmesini sizler de sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara