Facebook Pixel, Facebook reklamlarının sonucunda sizin sayfanızı ziyaret eden kişiler hakkında çeşitli veriler toplayan ve bu verileri gelecekte daha iyi reklamlar oluşturabilmeniz için size yardımcı olan bir Facebook aracıdır. Sitenizin <head> ile </head> kodlarının arasına yerleştirebileceğiniz kod, ziyaretçilerin çerez verilerini dikkate alır. Böylelikle sitenizde ne gibi aksiyonları eyleme döktüklerini takip edebilmenizi sağlar.

Veriler ışığında sonraki Facebook reklam stratejilerinizi daha tutarlı şekilde hesaplayabilirsiniz. Siz de reklam bütçenizi en verimli şekilde kullanmak istiyorsanız ve en az harcamayla en yüksek başarı oranlarına erişmek istiyorsanız Facebook Pixel’i tercih edebilirsiniz.

Facebook Pixel Avantajları Nelerdir?

İnternet kullanıcıları Facebook’da oluşturduğunuz reklam üzerinden sitenize uğrayarak sayfanızda eylem gerçekleştirdiğinde Facebook Pixel size bunları raporlamak için kayıt altında tutar. Takip edilen veriler Facebook Ads Manager vasıtasıyla sizlere sunulur. 

Başarılı ve doğru bir sosyal medya pazarlama stratejisi için verileri doğru anlayabilmek ve yorumlamak son derece önemlidir. Sunulan metrikler yalnızca tıklama onarı gibi değerleri vermekle kalmaz, kullanıcıların kim olduğu hakkında geniş kapsamlı bilgi sahibi olmanıza destek sağlar. 

Facebook üzerinde yayınladığınız reklam kampanyalarınızdan elde edilen geri dönüşüm trafiği detaylı bir şekilde analiz edilir. Kod, Facebook Reklam Yöneticisi tarafından oluşturulur. 

- Optimizasyon Maliyeti

Facebook Pixel sayesinde optimizasyon çalışmalarınızı daha iyi şekilde yapabilirsiniz. Elinizdeki veriler hedef kitlenizin kim olduğu ve ne gibi alışkanlıkları olduğuyla ilgili sizlere bilgi verir. Böylelikle doğru hedef kitleye doğru reklamı yayınlayabilirsiniz. 

- Yeniden Hedefleme

Facebook Pixel kodundan elde ettiğiniz verileri değerlendirerek internet sitenizi daha önce ziyaret eden ve satın alım işlemi yapmayan kişileri tekrar hedefleyebilirsiniz. 

- Hedef Kitleyi Tanıma

En az 100 etkileşimi kayıt altında tutarsanız, internet sayfanıza hangi kullanıcı profilinin ilgi gösterdiğini net bir şekilde görebilirsiniz. Sitenize yapılan geçmişteki ziyaretleri de işin içine dahil ederseniz elde ettiğiniz verilerle neredeyse kusursuza yakın bir şekilde sosyal medya reklamları hazırlayabilirsiniz. 

Facebook Pixel kodu ile içerik görüntülemesi, arama, sepete ekleme, istek listesi, satış döngüsü, satın alma, ödeme bilgisi ekleme, ziyaretçi aksiyonu gibi verileri kolayca izleyebilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara