Facebook, nihayet büyük bir adım atarak 4K görüntü kalitesine geçiş için Messenger güncellemesini başlattı.

İnsanlar, yüksek çözünürlüklü resimler gönderirken Facebook Messenger uygulamasına inanmıyorlardı. Kalitenin bozulacağını ve diğer tarafa korkunç bir görüntü getirdiğini hepimiz biliyoruz. WhatsApp ve Telegram gibi tüm önemli anlık mesajlaşma uygulamaları, gönderme prosedürünü daha hızlı yapmak için bir sıkıştırma mekanizması kullanır. Facebook, şimdi tüm sıkıştırma mekanizması sorunlarını ortadan kaldırmak için Messenger uygulamasını güncelledi. Kalite kaybı olmaksızın 4K resim elde etmek için Facebook e-posta adresinizi değiştirmeniz gerekmeyecek. 

Şimdi Facebook Messenger'da 4K Fotoğraf Gönderebilir ve Alabilirsiniz

Mobil cihazlar ve ekranları her yıl daha iyi ve pratik hale geldiğinde, mesajlaşma uygulamalarının her zaman takip edilmesi gerekir. İster rastgele bir anı gönderin veya önemli bir kayıt yapın, her zamankinden daha gerçekçi fotoğrafları paylaşmak çok önemlidir. Şimdi insanlar Messenger'da 4K çözünürlükte fotoğraf gönderebilir ve alabilir.

Messenger'ın izin verdiği bir önceki maksimum çözünürlük 2K (2048x 2048 piksel) idi. Bu güncelleme ile 4096 x 4096 piksele kadar yüksek çözünürlüklü resimler destekleniyor. Harika kameralarla gelen birçok yeni cihaz gördük. Bu nedenle, çözünürlük desteğindeki bu atılım, kullanıcıların kaliteyi kaybetmeden görüntü göndermelerine kesinlikle yardımcı olacak.

Şirket güncellemeyi resmi olarak sunmasına rağmen, henüz dünyanın her ülkesine ulaşamadı. ABD, Kanada, Fransa, Avustralya, İngiltere, Singapur, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore şu anda bunu elde edebilir. Güncelleme için Play Store'u ziyaret edin, 'Uygulamalarım' bölümüne gidin ve Messenger'ı güncelleyin. Facebook, önümüzdeki haftalarda bu özelliği diğer ülkelerin de kullanabileceklerini doğruladı.

Hem Android hem de iOS platformları bu güncellemeyi aldı. İnsanlar, Facebook'dan böyle bir güncellemeyi sabırsızlıkla bekliyordu, çünkü yalnızca tek bir resim göndermek için platformlar arasında dolaşmak yorucuydu. Artık Messenger kalitesini düşürmediğinden e-postaya güvenmek gerekmiyor.

4K fotoğraf göndermek için gönderenin ve alıcının Messenger'ın en son sürümüne sahip olması gerekir. Artan çözünürlükle birlikte platform 4K resim göndermek için bir saniyeden az sürede fotoğraf ve video gönderebilir. Çok daha net görüntülere kavuşulacağı bir gerçek, görüntüler yakınlaştırıldıktan sonra bile net ve keskin görünüyor.

Facebook, 900 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya sahip ve bu sayede WhatsApp'ın arkasından dünyanın ikinci en popüler sosyal mesajlaşma platformu haline geliyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara