Facebook, Messenger Day ve Hikâyeler özelliklerini tek bir deneyim altında birleştirdiğini açıkladı. Aslında ana sosyal ağ Messenger, Instagram ve WhatsApp için dört farklı Snapchat benzeri teklif sunan Facebook oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Şirketteki birileri bunun farkına vardı, çünkü Facebook Hikayeleri ve Messenger Day birleştirilerek işler biraz daha şaşırtıcı hale geliyor. Birleşmiş deneyim artık basitçe "Hikayeler" olarak adlandırılıyor ve yüklediğiniz fotoğraf, video veya slayt gösterisi hem Facebook'da hem Messenger uygulamasında görülüyor.

Facebook Hikayeler Operasyonu

Facebook rutin olarak denemeler yapar, başlatır, çıkartır ve hatta özellikleri birleştirir, bu nedenle bu son hamlesi hiç şaşırtıcı değildir. Facebook Hikayeler, Instagram Hikayeleri kadar popüler değilken halen insanlar için çalışıyor ve Facebook bunu kapatmak istemiyor. Bunun yerine, biçimini gruplara, olaylara ve sayfalara genişletiyor. Hikayeler, gruplar ve olaylar üzerine şimdi de işbirliğine girdiler, gerçeği söylemek gerekirse oldukça tutarlı.

Yani, Messenger Day gider, ancak Hikayeler kalır ve hatta Facebook Lite üzerine genişletilir. Bu yeni konsolide Hikayeler deneyimiyle, Hikayelere eklediğiniz tüm fotoğraflar veya videolar hem Facebook'ta hem de Messenger'da görünecek. İçerikler ayrıca "her iki taraftaki aynı kitleyle" paylaşılacak. Facebook aslında kullanıcılara Hikayeler dizininde platformlar arası paylaşım olanağı vermek istiyor. (Kullanıcılar sonuçta bunu manuel yapıyorlardı.)

Bu aynı hareketle Facebook ayrıca Direct'den kurtuluyor. Şimdi, Hikayeler'e veya Facebook Kamera mesajlarını gönderen tüm iletiler doğrudan Messenger aracılığıyla gönderilecek. Daha fazla karmaşıklığa gerek olmadığından kullanımda pratik kazandırdığı bir gerçek.

Facebook Hikayeler Gizlilik ve Paylaşım Tercihleri

Genel: Yalnızca Facebook izleyicileri, Facebook arkadaşları ve Messenger'da daha önce sohbet ettiğiniz kişiler Hikayelerinizi görür. Facebook'dan gönderiyorsanız, sadece Facebook takipçileri ile paylaşma seçeneğiniz olacak. 

Arkadaşlar ve Bağlantılar: Yalnızca Messenger'da sohbet ettiğiniz Facebook arkadaşları ve kişileri, ancak Facebook'daki Arkadaşlar mutlaka her iki platformda da Hikayelerinizi görür. 

Sadece Arkadaşlar: Her iki platformda da sadece Facebook arkadaşları Hikayelerinizi görecek. Messenger'da yalnızca sohbet ettiğiniz kişiler Hikayelerinizi göremez. 

Özel: Her iki platformda da Hikayelerinizi görmesini istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. 

Hikayeni Gizle: Son olarak, Hikayelerinizin her iki platformda da görmesini istemediğiniz belirli insanlar da seçebilirsiniz.

Facebook ayrıca, Instagram Hikayelerinin Facebook'ta paylaşıldığını ve Messenger'a varsayılan olarak paylaşıldığını ilan etti. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara