Facebook, Instant Articles Analiz Aracını Piyasaya Sürüyor

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformu olan Facebook yenilikleri, güncellemeleri ve araştırmaları ile daima gündemde olmayı ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Facebook’ un kendi içinde barındırdığı Instant Articles Facebook linklerinin üçte birini kapsıyor. Sosyal paylaşım platformu mobil web sitelerinden daha fazla trafiği çektiğini iddia ederek ve de yavaş yüklenmekte olan mobil sitelerinden sıkılan kullanıcıların siteden çıktığını söyleyerek yeni aracını tanıttı. Facebook geçtiğimiz günlerde Instant Articles için araştırma yapan analiz cihazını piyasaya sürdü.

Sosyal paylaşım platformu olan Facebook tarafından piyasaya sürülen bu cihaz linklerin Instant Articles aldığı trafik ile mobil web’ den gelen trafiğin karşılaştırılmasını sağlayacak. Yapılacak olan bu karşılaştırma sürecinin temelinde ise Facebook’ un elinde bulunan veriler yer alıyor. Alınan veriler Instant Articles ‘in mobil verilere göre daha fazla tıklandığını ve de okunduğunu gösteriyor.

Avrupa’ da % 30’luk bir orana sahip olan tıklanma ve okunma oranı ise kanada ve ABD ‘de % 25 olarak açıklandı. Fakat dünya genelline bakıldığı zaman Hindistan’da % 75, Latin Amerika’da ve Güneydoğu Asya’da  % 60, Orta ve Kuzey Afrika’da ise % 80’lik bir oran olduğu biliniyor.

Facebook ve Yayıncılar

Facebook tarafından yapılan yenilikler tüm kullanıcıların yanı sıra yayıncılar içinde gelişime imza atıldı. Bu anlamda yayıncıların daha fazla reklam vermesi, e – posta aboneliği, sayfa beğenisi düğmelerini ekleyebilmelerini sağlayan Facebook, ayrıca Apple News ve de Google AMP de gösterebilmelerini sağladı.

2000 yayını temsil eden New Media Alliance, Facebook ve Google ‘dan sağlanan geliri az bularak pazarlık için masaya oturdu. Facebook’ un bu aracı ile beraber sonuçların olumsuz olmaması durumunda iki tarafından orta yolu bulacağı bekleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara