Facebook Engagement Bait Önlemleri

Facebook, angajman yemi ile mücadele etmek için bir dizi önlem duyurdu. Şirket, Facebook'un algoritmalarını deneyen reklamları ve sponsorlu yayınları, kullanıcıların beğenmesini, yorumlanmasını veya paylaşılmasını isteyen spam gönderileri hedef alıyor. Bu önlemlere Engagement Bait (etkileşim yemi) adını veren Facebook, haber sitesinde yayınlanan bir yazıda "etkileşim yeminin" reklamverenlerin para kazanma sistemlerini nasıl kaçırdığını açıkladı. 

Kullanıcıların belirli içeriği beğenmesini veya paylaşmasını isteyen yayınların şu anda Facebook tarafından önceliklendirilmesi söz konusudur. Pek çok kişi onlarla etkileşim kurduğundan, sonuçta diğer haberler merkez öğelerinin üzerinde görüntülenir. Şirket, şimdi bir mesajın ne zaman dikkatle ilgi çektiğini tespit etmek için yeni sistemler sunuyor. İçeriğini tanıtmak için bu teknikleri düzenli olarak kullanan sayfalar, değiştirilmiş algoritmalar sergilendiğinden "daha katı indirgemeler" yaşayacaktır. Etkileşimde aktif olarak arama yapan spam içeriği yayınlamaya devam edilmesi genel posta sonrası gösterimde engellenme ile sonuçlanır.

Facebook'taki ekipler, daha doğal katılımı artırmaya yardımcı olmak için, yüz binlerce mesajı Engagement Bait işlemi ile inceleyip kategorize ettiler ve farklı türdeki etkileşim yemlerini tespit edebilen bir makine öğrenme modeli geliştirdiler. Bu taktiği kullanan yayınlar, haber kaynağında daha az gösterilecek ya da hiç gösterilmeyecek.

Facebook Etkileşim Odaklı Gönderiler için Mücadele Veriyor

Yeni Engagement Bait önlemleri, Facebook'un yanlış bilgilendirmeyi platformundan kaldırmaya yönelik en son girişimidir. Geçen yıl, şirket gerçek haberlere yönelik özgünlüğü artırmak için tasarlanmış birkaç haber kaynağı tweaks'ı başlatarak yanıt verdi. Değişikliklerin birçoğu, anlamlı ve gerçek konuşmalar için kullanıcı talebine yanıt olarak yapıldı. Facebook, daha önce clickbait ve sansasyonel hikâyeleri gizlemek için  yeni teknikler uygulamaya koymuştu, ancak değişiklikler, dikkat çeken yayınları kaldıracak kadar uzağa gitmedi. 

Facebook, katılımı teşvik eden tüm yayınların engellenmemesi gerektiğini kabul etti. Şirket, yardım, tavsiye veya öneriler için arkadaşlık isteyen kullanıcıların gönderdiği mesajların değişikliğin etkilenmeyeceğini belirtti. İstenmeyen veya çıkar planlamayan orijinal içerik, haber kaynağında önceki gibi aynı önceliğe sahip olmaya devam edecektir.

Facebook, yeni sayfa düzeyi kurallarının önümüzdeki günler içinde kullanıma sunulacağını söyledi. Fakat Facebook’un bu Engagement Bait anlayışını sayfalara bir yaptırım olarak sunması, aslında fazla reklam bütçesi olmayan küçük işletmeleri reklam vermek zorunda bırakabilir. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara