Facebook, daha önce de denemesi gereken ve girmesi gereken bir alana kısa bir süre önce giriş yaptı ve Facebook Analytics platformunu aktif hale getirdi. Facebook Analytics For Apps olarak yayınlanan bu önemli araç tıpkı diğer araçlar gibi kullanıcıların davranışlarını yorumlayabilmenizi sağlıyor.

Facebook Analytics aracını uygulamalarınız içerisinde kullanabilir veya dilerseniz internet siteniz içerisinde de kullanabilirsiniz. Bu özelliklerden Facebook Pixel üzerinden de yararlanabilirsiniz.

Facebook, görsellerinizin (teşekkür sayfası, sepet sayfası ve ödeme sayfası gibi) event olarak tetiklendiği durumlarda sizlere Facebook Analytics üzerinden veriler sunar. Demografik şekilde Google Analytics’e göre daha doğru veriler gösteren Facebook Analytics kullanıcıların hangi trafik kaynağından geldiğini size göstermez. Ancak sizi ziyaret eden kişilerin başka hangi Facebook sayfalarını beğendiğini size gösterebiliyor. Google Analytics aracında olduğu gibi bu platformda da metrikleri yorumlarken segment özelliğinden yararlanabiliyorsunuz.

Otomatik İstatistikler, Push ve In-App Push Gönderimleri

Facebook Analytics aracını kullanırken dilediğiniz zaman dönüşüm hunileri de oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu hunilerdeki davranışları da yakından değerlendirme altına alabilirsiniz. Eğer tercih ederseniz kohort ve retention yorumlarını da Facebook Analytics üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Events kısmında ise pikseller ile sitenizde yarattığınız event adımlarının performans ölçümlerini görebilirsiniz.

Facebook Analytics’in en beğenilen özellikleri arasında otomatik istatistikler yer alıyor. Bu durum sizi iyi ya da kötü giden veya dikkat çeken başka bir veri sonucuyla ilgili bilgilendiriyor. Örneğin, İstanbul’dan gelen ziyaretçilerinizde bir artış olduğu zaman bu artışların sonuçları ve dönüşüm oranlarında da yükseliş meydana gelebilir gibi bildirimler sizlere sunuluyor.

Bildirim kampanyaları oluşturabileceğiniz ve dilerseniz harici olarak veya In-App olarak paylaşabilme imkanını size sunan Facebook Analytics, dijital pazarlamacıları mutlu etmeyi başarıyor. Harici bir push aracı kullanmak yerine tek bir araç kullanarak audience oluşturmak bütün kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. Facebook Analytics günümüzde dünya üzerinde yer alan pek çok farklı firma tarafından kullanılıyor. Firmalar Facebook Analytics sonuçlarına göre hareket ederek reklam stratejilerindeki bir sonraki adımlarını daha sağlıklı bir şekilde tespit edebilme imkanı elde ediyorlar.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

600 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Analytics Kurulum
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara