Markalar, insanların izlemek isteyecekleri YouTube reklamları tasarlayacakları zaman belli başlı benzer noktaları uyguluyorlar. YouTube platformunda bugüne kadar yayınlanan ve son döneme damgasını vurmuş olan reklamlara bakıldığı zaman bu özellikler ön plana çıkıyor.

Video Süresi Önemli mi?

İzleyici kitlesinin ilgisi aslında videonun süresine göre değişebiliyor. Ancak bu ezberi bozan reklamlar arasında Samsung’un yayınladığı bir reklam yer alıyor. Samsung S8 ve S8+ tanıtım videosu dört dakikaya yakın olan süresi ile milyonlar tarafından izlendi.

Büyük bir merak ile beklenen bu cihazın tanıtım videosunda markanın izlediği yol detaylara ve ayrıntılara girmek oldu. Bu strateji Samsung’un 34 milyon izleme almasını sağladı.

Clash of Clans oyununa gelen bir güncelleme sonrası gündeme gelen Clash of Clans fragmanı ise, bir dakikanın altında bir süreye sahipti. Bu videonun başarılı olmasının sırrı ise basit ve esprili anlatım tarzıydı.

Bu videolara bakıldığı zaman video süresinin aslında çok da önemli olmadığı, önemli olan detayın videonun içeriği olduğu ortaya çıkıyor.

Müzik Ne Kadar Önem Taşıyor?

Bütün zamanların en fazla izlenen müzik videosu Despacito, çıkış yaptığı 2017 yılında YouTube kanalında kendisine büyük bir yer buldu. Bu sebeple, bu müzik videosuna da çoğu otorite bir reklam gözü ile baktı. Reklamlarda yer alan klasikleşmiş şarkıların cover versiyonlarını kullanan John Lewis ise, Noel reklamı için geçtiğimiz yıl The Beatles’ın Golden Slumb şarkısını seçmişti.

Reklamlarınızda müzik kullandığınız zaman, müziğe ilgi duyan pek çok kişiyi de reklamlarınız içerisinde tutabilmeniz ve onları etkileyebilmeniz mümkün olabiliyor. YouTube’da insanların en fazla izlediği reklamların genellikle iyi düzenlenmiş müziklere sahip olduğu detayını da unutmamalısınız.

Ürün ve hizmetleriniz için de bu tür reklam kampanyalarını göz önünde bulundurabilirsiniz. Tanıtımını yapmak istediğiniz ürün veya hizmet her ne olursa olsun ilk hedefiniz her zaman özgün olmak ve insanlara iyi hitap edebilmek olmalıdır. Daha sonra videonuzu iyi bir içerik, kurgu veya dilerseniz müzik ile de süsleyebilirsiniz. Başarılı YouTube reklamları ile hedef kitlenize daha iyi şekilde hitap edebilir ve yeni kitleler elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara