Aylık olarak 200 milyonu aşkın aktif kullanıcısı olan Instagram, reklam kampanyaları için en fazla tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Sosyal medyada reklam için sık sık tercih edilen Instagram, popüler markaların yayınladıkları en iyi reklam örnekleri ile doluyor.

Lexus

Lexus, düzenlediği reklam kampanyası ile milyonlarca kişiye ulaşmayı başardı. Reklam kampanyası çerçevesinde insanların farklı Lexus arabaları ile yaptıkları seyahatlerde çektikleri fotoğrafları paylaşmasına yol açan Lexus, büyük bir takipçi ve beğeni topladı.

Hashtag kampanyası düzenleyerek bunu başaran Lexus, yer etiketleme özelliğini de Instagram içerisinde ilk defa kullanan markalar arasındaki yerini aldı.

Levi’s

Instagram reklamlarını diğer markalara göre daha zekice kullanan markalar arasında Levi’s da yer alıyor. Ferahlatıcı ve basit görseller seçen Levi’s, #LifeinLevis hashtag’ini oluşturarak insanların birbirleriyle etkileşim halinde olmasını da sağladı.

Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s, diğer tüm platformlarda olduğu gibi Instagram platformunda da eğlenceli ve yaratıcı yönünü ön plana çıkarttı. İlk reklamlarını kurgulayan ünlü marka kusursuz bir reklam çalışmasına imza attı.

Ben & Jerry’s tarafından düzenlenen Instagram reklamları sayesinde markaya 50.000’den fazla yeni takipçi kazandırıldı. Ayrıca diğer Instagram reklamlarına göre de kullanıcılardan daha iyi geri dönüşler aldılar.

Michael Kors

Instagram’da en fazla dikkat çeken markalar arasında Michael Kors’da yer alıyor. Kaliteli ve Instagram platformuna uygun görseller kullanarak reklam kurgulayan ünlü marka, tanıtım yaptıkları gönderi üzerinden 217.700 beğeni almayı başardı.

Yukarıdaki tüm reklamlara bakıldığı zaman bütün markaların Instagram reklamlarında uyguladıkları belli başlı aynı özelliklerin olduğu da göze çarpıyor. Hashtag kullanımı bu özellikler arasında ilk sırada yer alıyor. Hashtag kullanıldığı zaman kullanıcılar birbirleriyle ve markanız ile daha sağlıklı bir şekilde etkileşim içerisine geçebiliyorlar.

Ayrıca kullanılacak olan görselin Instagram platformuna uyumlu olması ve hedef kitle odaklı olması da iyi bir Instagram reklamı yayınlayabilmenin ufak sırları arasında yer alıyor. Doğru zamanda reklamı yayına alma gibi ufak tefek detayların ise, Instagram’da reklam verileceği zaman asla unutulmaması gerekiyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara