Facebook ve Instagram gibi platformlarda geçirilen zaman artık giderek artmış durumda. Viral, deneyimsel, duygusal ve gerilla gibi farklı isimler ile adlandırılan sponsorlu reklamlar ise markaların geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlamakta. Facebook ve Instagram’da yayınlanan başarılı reklam örneklerine göz atarak sizler de yeni reklam çalışmalarınız için ilham alabilirsiniz.

Barbie

En iyi Facebook ve Instagram reklamları arasında yer alan Barbie markasının son yayınladığı reklam milyonlarca kişi tarafından görüntülenmiş ve paylaşılmıştır. Kurgusu ve zekice hazırlanmış hikayesi ile dikkat çeken bu reklam Facebook’ta milyonlarca kişi tarafından paylaşılarak yılın reklamlarına aday gösterilmiştir. 

Ariel

Sosyal medyada büyük ses getiren Ariel markası, sosyal medyayı kullanarak harikalar yarattığı bir reklama sahiptir. Fashion Shoot Case Study adındaki bu reklam için hazırlıklar büyük zaman almış olsa da sonuçlara bakıldığı zaman bütün bu çabalara değmiş gibi gözüküyor. Facebook üzerinden Fashion Shoot oyununu oynatan ünlü marka bilgisayar başından nişanlanan kıyafetlerin Ariel çamaşır makinesinde yıkanmasını sağlıyor ve o kıyafetlerin oynayan kişilere kargolanmasını sağlıyor. İnteraktif ve kullanıcı ile etkileşim içine giren Facebook reklamlarına örnek olan bu reklam milyonlarca kişi tarafından büyük bir ilgi görmüştür.

IKEA

Deneyimsel pazarlama konusunda uzman olan IKEA, Big Sleepover adını verdiği reklamında dünyanın en kalabalık pijama partisini gerçekleştiriyor. IKEA ürünlerini deneyimlemek isteyen bütün müşteriler Big Sleepover kapsamında 1 gece boyunca IKEA yataklarında uyuyorlar, mutfak ürünlerini kullanıyorlar, masalarında çalışarak TV’lerini izliyorlar. Katılan kişilerin kendilerini evlerinde gibi hissettiği bu reklam çalışması yaratıcı reklam çalışmalarına en iyi örnek olarak gösteriliyor.

Coca Cola

Coca Cola ve SKYFALL 007 işbirliği ile gerçekleştirilen reklam kampanyası 70 saniye içerisinde katılımcıların hedef ulaşmasını gerektiren bir oyun içeriyor. Bu oyunu kayda alan ünlü marka daha sonra elde ettiği kayıtları Facebook ve Instagram platformlarından da yayınlıyor. Hedefe ulaşan kişiler ise SKYFALL filmine bilet kazanıyorlar. 

Birbirinden özgün fikirler ile rekabet ortamında varlığını sürdürmeye çalışan bu markalara bakarak sizler de kendi çalışmalarınız için ilham alabilir ve reklam kampanyalarınızı sıra dışı fikirleriniz ile oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara