İnternet Reklam Pazarında Rekabet Büyüyor

E-ticaret sektöründe son dönemde insanların mobil uygulamalar ve mobil platformlar üzerinden vakit geçirmesi büyük değişikliklerin yaşanmasına sebep oluyor. Facebook platformunda da insanlar genellikle mobil ağırlıklı bir şekilde bu platformdan yararlanıyorlar.

E-ticaret reklam pazarındaki payın arttırılması için ise Google için iki yeni rakip var. Instagram ve Facebook, dönüşüm payları üzerinden satışları arttırmak için mobil dinamik reklamlar uygulamasını hayata geçiriyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamalara göre insanların mobil internet üzerinde uygulama kullanarak vakit geçirmelerindeki oran %54. Instagram platformunda ise durum %60 oranlarında ilerliyor. Alışveriş sitelerinden yapılan alışverişlerin ise büyük bir kısmının mobil platformlara doğru kaydığı söyleniyor.

Dinamik Reklamlar Nasıl Çalışıyor?

Reklamlara tıklama ve dönüşüm oranlarının arttırılması için çalışmalar yapan Instagram ve Facebook, dinamik reklamlar kullanımına daha da fazla ağırlık vereceğini söylüyor. Dinamik reklamlar daha önce sepetinize eklediğiniz bir ürün ve hizmete göre ürün reklamlarını otomatik bir şekilde sizlere gösteriyor. Böylelikle mobil uygulamalar üzerinden müşterilere daha isabetli reklamlar yayınlanabiliyor.

Instagram platformunda Amerika bölgesinde dinamik reklam yatırım getirisinin 3 kat arttığı söyleniyor. Reklam vermek isteyenlerin ürün reklamlarının altında Instagram ve Hedef Kitle Ağı olarak belirtilen alanları doldurması ise bu özelliklerden yararlanması için yeterli oluyor.

Seyahat planlamasını internet üzerinden yapmak isteyenlere de sunulan dinamik reklamlar tüm sektörler de son zamanlarda oldukça büyük bir ilgi görüyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Profesyonel Danışmanlık

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Hedef Kitle Planlama
  • Tanıtım Acquisio BBM Algoritması
  • 850 Hat Kazanılan Çağrıları Ölçme
  • Ücretsiz Uzman Desteği ve SEO Analizi
  • Telefon Destek Var
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara