DeepMind'in Yapay Zeka Üzerine Çalışma Gösteren Profesyonel Çalışanları

2014 yılında almış olduğu DeepMind ile geleceğe yönelik önemli yatırımlar yapmayı hedefleyen Google, üstelik büyüme anlamında da büyük katkılar kazanacağını düşünüyor.  2010 yılında Demis Hassabis, Mustafa Suleyman ve Shane Lagg isimli kişilerin ortaklığı ile kurulan DeepMind, yapay zeka üzerine inanılmaz çalışmalar gerçekleştiren son derece başarılı bir şirket olarak öne çıkıyor. Google tarafınca satın alınması üzerine popülaritesini artıran DeepMind'in büyümesinde bünyesine kattığı deneyimli çalışan sayısı da önemli bir etken olarak karşınıza çıkıyor.

Çalışan sayısı şu anlık 400 kişi olmasına rağmen olumlu yöndeki büyümesine paralel olarak önümüzdeki 1-2 yılda 1000'i aşması beklenilen şirketin Web sitesinde çalışan kişi sayısı, her 2,5 yılda 70 kişiden 350 kişiye yükseliyor. Şirket, Sosyal Medya devi Facebook başta olmak üzere Oxford ve Cambridge üniversitelerindeki yetenekli kişileri bünyesine katarak daha büyük büyümeler gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

                                                                DeepMind'ten Google Teklifine Evet Geldi!

Google tarafından DeepMind'e yapılan teklifin DeepMind tarafınca onaylanması, açıkçası sektörde merak konusu oluşturmuştu. Kişilerin aklında DeepMind neden Google teklifine evet dedi?, bu teklife olumlu olarak yapılan geri dönüşün arkasında yatan etken neydi? gibi çeşitli sorular cevaplanmayı beklerken, DeepMind'in kurucu ortaklarından Mustafa Suleyman'dan bu konuya açıklık geldi. Yaklaşık 4 ila 5 yıl boyunca hiç para kazanmadan ayakta kalabileceklerini ifade eden Mustafa Suleyman, Google teklifine evet demelerinin nedeninin parasal değil, Google'in bilişim mimarisi olmasıdır şeklinde dile getirdi.  Google ürünleri sayesinde avantajlı fırsatlar elde edebileceklerini ekleyen şirket kurucusu, bu teklifin aynı zamanda kendilerini ölçeklendirme de ve daha başarılı işlerde öncül olmada katkılar sağlayacağını da düşünceleri arasına ekledi. DeepMind'in bu açıklamaları ve istekleri, doğrultusunda devamlı bir büyüme çabası içerisinde olduğu daha kolay ve net bir şekilde anlaşılabilir. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

600 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Analytics Kurulum
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara